Mercedes over vervangen Bottas door Red Bull-coureur: 'Juiste keuze maken'

News


Jeen Grievink

Mercedes over vervangen Bottas door Red Bull-coureur: 'Juiste keuze maken'

Het Formule 1-team van Mercedes boekte afgelopen seizoen een dubbelzege met zowel de titel bij de constructeurs als bij de coureurs. Hoewel de renstal de zaakjes dus goed voor elkaar heeft, overweegt het toch om wijzigingen door te brengen. Uit de woorden van Toto Wolff blijkt immers dat de toekomst van Valtteri Bottas bij het Duitse alles behalve zeker is.

Valtteri Bottas werd het afgelopen seizoen op de valreep aangesteld als opvolger van de plotseling opstappende Nico Rosberg. De op dat moment regerend wereldkampioen besloot met pensioen te gaan en zijn zitje werd ingenomen door de Fin, die overkwam van Williams Martini Racing. Bottas kende een sterke start bij het kampioensteam en won ook twee races, maar zo rond de zomerstop kende hij een dip. Uiteindelijk werd hij met 305 punten derde in het kampioenschap bij de coureurs.

Hoewel Bottas geen heel slecht debuutseizoen kende bij Mercedes, kon hij op geen enkel moment meekomen met teamgenoot Lewis Hamilton. De Fin heeft dan wel het vertrouwen gekregen voor 2018, maar de geruchten gaan dat hij voor 2019 toch plaats zal moeten maken voor een andere rijder. Deze geruchten worden kracht bij gezet door Toto Wolff, de teambaas van Mercedes. Hij bevestigt in gesprek met BBC Radio 5 Live dat zijn team de opties bekijkt voor 2019 en dat Bottas zijn toekomst niet zeker is.

"Op dit moment is het zo dat we verder willen met ons huidige duo. We zijn toegewijd aan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas voor 2018", zo laat Wolff weten. "Maar nu ik dat gezegd heb, 2019 biedt wel verfrissende mogelijkheden." Waar Mercedes in het afgelopen seizoen veelal in verband werd gebracht met Max Verstappen, lijkt Wolff zijn aandacht nu te hebben verlegd naar Daniel Ricciardo. De Australiër heeft zijn contract immers nog niet verlengd, iets dat Verstappen wel heeft gedaan.

"Er zijn straks jonge rijders die meer ervaring hebben opgedaan en ook goede coureurs als Daniel Ricciardo komen vrij", zo analyseert Wolff de kansen voor 2019. "We gaan eerst kijken of onze auto in het eerste deel van het seizoen goed en sterk genoeg is, daar ligt onze focus. Daarna gaan we de situatie goed bekijken en hopelijk de juiste keuze maken."

Ontdek het op Google Play