Lawson heeft door megacrash op Suzuka nog maar één race om titel te pakken

Supersub Liam Lawson kon zaterdag niet veel doen om punten te pakken voor het Japanse Super Formula-kampioenschap. De Nieuw-Zeelander zag de race worden gestaakt, nadat er een megacrash in de 130R was voorgevallen.

De 21-jarige Lawson mocht dit seizoen vijf races uitkomen in de Formule 1, als vervanger van de geblesseerde Daniel Ricciardo bij AlphaTauri. In die vijf wedstrijden heeft Lawson vriend en vijand verbaasd door zijn optreden. Toch staat er volgend jaar wederom een reserverol op hem te wachten bij Red Bull Racing en voor dit seizoen zit er nog een mogelijk kampioenschap in. Lawson staat momenteel op de tweede plek in het Super Formula-kampioenschap en komt vijftien punten tekort op nummer één, Ritomo Miyata.

OOK INTERESSANT: Marko benadrukt goede relatie met Horner: 'We hebben dit team samen opgebouwd'

Rode vlag

Het kampioenschap telde nog twee races, waarvan de eerste op zaterdagochtend (Nederlandse tijd) werd verreden. In de openingsfase werd de race echter opgeschud door een megaklapper. Ykyo Sasahara en Hiroki Otsu kwamen namelijk samen in de razendsnelle bocht: 130R. Het duo kwam met elkaar in contact op de apex van de iconische bocht. Het gevolg was een ritje door de grindbak, om vervolgens met een flinke klap in de bandenstapels te eindigen. De rode vlag werd na het incident gezwaaid en de race zou niet meer worden hervat. Uiteindelijk kunnen beide mannen het voorval nog navertellen, waarbij Sasahara een hersenschudding eraan heeft overgehouden.

Kansen Lawson

Voor Lawson betekent het een zesde positie als eindklassering voor de eerste race en daardoor ziet hij het gat met klassementsleider Miyata oplopen tot aan 15 punten. Het zal dus allemaal neerkomen op de allerlaatste race van het seizoen, waarin er nog 23 punten te verdienen zijn voor de Nieuw-Zeelander.