Dit is de stand in het WK na de Grand Prix van Bahrein

De Grand Prix van Bahrein zit erop en dat betekent dat de eerste punten voor het wereldkampioenschap zijn verdeeld. Charles Leclerc is de grote winnaar na de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen van 2022, terwijl Max Verstappen zijn tranen moet wegpoetsen en in de achtervolging moet.

Als de openingsrace op het Bahrain International Circuit een voorbode is voor de rest van dit jaar, dan gaan we een spectaculair seizoen tegemoet. De eerste Grand Prix stond bol van spektakel, verrassingen, vreugde en verdriet. Dat laatste was er vooral voor Verstappen, die een kans op de overwinning uiteindelijk zag veranderen in een DNF met nul punten. Ditzelfde gebeurde ook teamgenoot Sergio Pérez, die lange tijd meedeed voor het podium, maar ook met lege handen achterbleef. Anderzijds was er een absolute feeststemming bij Ferrari, dat via Leclerc en Carlos Sainz de maximale score wist binnen te halen. Ook bij Mercedes, Alfa Romeo en Haas zullen ze een kleine glimlach hebben overgehouden aan de eerste race van het nieuwe seizoen.

WK-stand Formule 1 2022

Leclerc kwam in Bahrein als winnaar, en met de snelste raceronde, over de streep en mag zodoende 26 punten bijschrijven voor het klassement. Hierdoor pakt de Monegask direct de koppositie. Hij wordt gevolgd door teamgenoot Sainz, die 18 punten mocht laten noteren. De derde positie in het wereldkampioenschap is voor nu in handen van Lewis Hamilton, die toch nog op het podium wist te finishen en zodoende 15 punten wist te pakken. Ook coureurs als Kevin Magnussen (10 punten), Valtteri Bottas (8 punten) en Yuki Tsunoda (4 punten) zullen tevreden zijn na hun eerste race. Hieronder de huidige stand in het WK van 2022.