De Vries pakt tweede plaats na ijzersterk optreden tijdens E-Prix Londen

Nyck de Vries is als tweede over de finish gekomen tijdens de eerste E-Prix van Londen. De Nederlander maakt hierdoor een flinke inhaalslag in de titelstrijd en staat nu nog maar vier punten achter koploper Sam Bird.

Dit weekend is het alweer tijd voor het op één na laatste raceweekend van het Formule E-seizoen van 2020/2021. De elektrische klasse maakt dit weekend haar opwachting op een stratencircuit in de Britse hoofdstad, waarbij twee races op de planning staan. Het Londense circuit is extra bijzonder te noemen, omdat de coureurs gedeeltelijk indoor mogen racen. Dit is een unicum in de Formule E. Het circuit loopt namelijk dwars door het London Excel International Exhibition Centre, een evenementenlocatie in het noordoosten van Londen.

De kwalificatie ging op zaterdagochtend om 12:00 uur Nederlandse tijd van start. Robin Frijns moest met de eerste groep de baan op om zijn tijd neer te zetten, waardoor hij eigenlijk al geen grote kans maakte. Dit aangezien de track-evolution op dit circuit ontzettend veel invloed heeft. Hij kwam niet verder dan de 22ste plek. Nyck de Vries mocht zich ditmaal bij de tweede kwalificatiegroep voegen en kon hier duidelijk van profiteren. De Mercedes-coureur wist zich als negende te kwalificeren, waardoor het wel duidelijk was dat hij goede kans zou maken om eindelijk weer punten te scoren.

E-Prix van Londen

De eerste E-Prix van Londen ging om 16:04 van start. Het was dringen door de eerste bochten, waardoor er al snel de nodige incidenten plaatsvonden. De Vries kon hiervan profiteren en wist meteen door te rijden naar de achtste plek. Ook Robin Frijns deed goede zaken, hij stond na de eerste ronde alweer op de twintigste plek. De Vries wist zichzelf al snel bij de top van het veld te voegen op P5 en zijn Attack Mode te activeren zonder een plaats in te leveren, waarna hij de aanval op zijn concurrenten in kon gaan zetten.

Gevecht om P2

Het duurde niet lang voordat De Vries zijn eerstvolgende concurrent te pakken had. Hij wist André Lotterer in te halen, waardoor hij de vierde plek over kon nemen. Daarna kreeg de Nederlander zijn volgende concurrent in het vizier: Sébastien Buemi. Ook hij werd op gemakkelijke wijze ingehaald door de Friese coureur en zag zijn podiumplek in rook opgaan. Het had er alle schijn van dat De Vries als derde over de finish zou komen, maar dankzij Fanboost wist hij ook Alexander Lynn nog in te halen voor de tweede plek.

Jake Dennis kwam uiteindelijk als de grote winnaar uit de bus, met De Vries dus op P2 en Lynn op P3. Frijns kwam na een flinke inhaalslag als vijftiende over de finish en vertrekt dus zonder punten. De tweede E-Prix van Londen wordt op zondagmiddag gehouden.