Verstappen stijgt in klassement voor meeste podiumplekken aller tijden

Max Verstappen wist een ongelukkige start van het weekend in Miami om te zetten in een overwinning en daarmee stijgt hij weer op diverse recordlijstjes binnen de sport.

Sinds de Nederlander in 2015 zijn debuut wist te maken in de Formule 1 heeft hij inmiddels al 63 podiumplekken behaald. Daarmee staat hij momenteel in de top tien van coureurs met de meeste podiumplekken. Na de overwinning in Imola kwam hij gelijk te staan met dertienvoudig racewinnaar David Coulthard en na de zege in Miami streeft hij de Schot voorbij.

Podiumplekken

De Nederlander bezet momenteel de tiende plek in het klassement om de meeste podiumplekken. Lewis Hamilton staat op de eerste plek met 183 verschijningen in de top drie. Michael Schumacher wist er in zijn carrière 155 te verzamelen. Op de derde plek staat viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel die 122 in de top drie is geëindigd. Verstappen heeft vier plekken in de top drie nodig om Valtteri Bottas te evenaren, die op plek negen staat met 67 podia. Rubens Barrichello heeft er één meer en staat op plek acht. Met nog zeventien wedstrijden te gaan is Barrichello nog in te halen. Mocht Verstappen in de resterende Grands Prix, elke race op het podium eindigen, dan kan hij zelfs Ayrton Senna evenaren.

Overwinningen

De 24-jarige Limburger wist in Miami zege nummer 23 te pakken. Daarmee staat hij op de veertiende plek in het klassement om de meeste overwinningen. Ook die lijst wordt aangevoerd door Hamilton met 103 zeges. Schumacher staat ook op deze lijst op de tweede plek met 91 winstpartijen. Vettel complementeert ook hier de top drie met 53 zeges. Verstappen zou met één overwinning meer, direct twee plekken stijgen. Zo staan Nico Rosberg en Nelson Piquet senior ook op 23 zeges, maar rijden zij al een tijdje niet meer in de Formule 1. Niki Laudi staat op de tiende plek met 25 overwinningen en dus kan de Nederlander ook voorbij de iconische Oostenrijker.