Welcome to GPFans

CHOOSE YOUR COUNTRY

  • NL
  • GB
  • NL
Waarom Pérez buiten de bocht mocht gaan bij inhaalactie op Bottas

Waarom Pérez buiten de bocht mocht gaan bij inhaalactie op Bottas

F1 Nieuws

2 reacties

Waarom Pérez buiten de bocht mocht gaan bij inhaalactie op Bottas

Waarom Pérez buiten de bocht mocht gaan bij inhaalactie op Bottas

Zowel Max Verstappen als Sergio Pérez begaven zich in de Grand Prix van Frankrijk op glad ijs als het gaat om de track limits. Verstappen ging er vol overheen in de allereerste bocht, Pérez speelde met de regels bij zijn inhaalactie op Bottas aan het einde van de race. Hier lees je waarom de Mexicaan daar niet voor gestraft werd.

Verstappen begon de race op Paul Ricard vanaf pole position, maar moest deze plek kort na de start - door een kleine fout - afstaan aan Lewis Hamilton. Red Bull besloot het vervolgens qua strategie over een andere boeg te gooien en voerde een tweestopper uit. Hierdoor bleef de race tot het einde spannend, maar Verstappen wist hierdoor in de voorlaatste ronde wel een succesvolle aanval te plaatsen op Hamilton. Dit plan had echter niet gewerkt als Pérez niet al vroeg in de race zijn goedkeuring had gegeven om het rustiger aan te doen en langer buiten te blijven, zo vertelt Marko. Daar kwam nog eens bij dat hij Bottas voorbijstreef aan het einde van de Grand Prix.

Kritische blik op Pérez' actie

Daarbij ging hij wel buiten de baan. Dus is er door de stewards goed gekeken naar wat daar precies gebeurde en of Pérez daarvoor teruggefloten moest worden. "De stewards hebben naar de videobeelden, positionering en data gekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat Pérez de inhaalactie op Bottas al had voltooid op het moment dat hij na bocht elf naast de baan kwam", aldus de verklaring van de stewards. "De stewards hebben bepaald dat Pérez in de daaropvolgende bocht tijd verloor door zijn uitstapje en er daardoor geen blijvend voordeel uit heeft gehaald. Daarom is besloten om geen actie te nemen tegen Pérez."

Dit is waarom Verstappen niet gestraft werd voor overtreden van track limits in allereerste bochtLees meer

Mercedes gokte op straf voor Pérez

Mercedes ging ook uit van een straf voor Pérez. Toto Wolff heeft verklaard waarom hij in de slotfase van de Grand Prix er niet voor koos om met Bottas voor de snelste raceronde te gaan. Het team dacht dat Sergio Pérez mogelijk een tijdstraf zou krijgen, waardoor Bottas wellicht nog derde kon worden in plaats van vierde. Daarom werd de Fin niet naar binnen gehaald voor een extra pitstop. "We zeiden tegen Bottas dat hij binnen vijf seconden moest blijven", verklaart de teambaas van Mercedes de keuze. Daarmee gokte de Duitse renstal er dus op dat Pérez een tijdstraf van vijf seconde zou krijgen, wat voor Bottas een derde plaats zou hebben betekend. Als de Mercedes-coureur op het podium was gefinisht, had hij vijftien punten bij mogen schrijven, terwijl een vierde plaats en de snelste raceronde samen goed waren geweest voor dertien punten. In dat geval had Bottas er echter wel voor gezorgd dat Verstappen, die nu de snelste raceronde neerzette, een puntje minder was uitgelopen op Hamilton.

Gaat Sergio Pérez nog meer races winnen in 2021?

7.942 stemmen
Wat vinden jullie?
Cornelio

Was het niet Bahrein waar max na het passeren van lewis, net na de bocht er f afging en waar duidelijk te zien was dat max er al voorbij was. Rare beslissingen neemt die Fia. Je zou bijna denken over een schuldgevoel ivm Baku.

4 0

Reacties (2)

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Inloggen
 

Schrijf een reactie

Reacties (1)

Gravatar
Senior
Cornelio
Gravatar
53
553
205
Apr 2021
First Poster
Cornelio

Was het niet Bahrein waar max na het passeren van lewis, net na de bocht er f afging en waar duidelijk te zien was dat max er al voorbij was. Rare beslissingen neemt die Fia. Je zou bijna denken over een schuldgevoel ivm Baku.

Gravatar
Senior
MarcoM
Gravatar
256
1613
794
Sep 2020
MarcoM

Kijk ook even naar de volgende bocht. Blijvend voordeel is hier prima uitgelegd. Dit zijn appels en peren vergelijken.

Ontdek het op Google Play