Indy 500-winnaar Castroneves ontvangt 1.8 miljoen aan prijzengeld

Formule 1-coureurs hebben over het algemeen een gespekte bankrekening, maar ook in de overzeese IndyCars is het goed boeren. Helio Castronves, winnaar van de 105e Indy 500, heeft 1.8 miljoen dollar aan prijzengeld overgemaakt gekregen.

De Indianapolis 500 - kortweg Indy 500 - was dit jaar de zesde ronde van het IndyCar-seizoen. De race wordt standaard verreden op de befaamde Indianapolis Motor Speedway en staat in de Verenigde Staten te boek als de belangrijkste race van het jaar. Samen met de Grand Prix van Monaco en de 24 Uur van Le Mans behoort het evenement tot de kroonjuwelen van de autosport. In 1990 en 1997 werd de race gewonnen door de Nederlandse Arie Luyendyk.

Prijzenpot Indy 500

Het totale bedrag aan beschikbaar prijzengeld lag dit jaar op 8.8 miljoen dollar. Een stijging van ruim achttien procent ten opzichte van 2020. Afgelopen jaar zat er 'slechts' 7.5 miljoen dollar in de Indy 500-portomonee. Castronerves won de Indy 500 afgelopen zondag voor de vierde keer. In totaal deed hij 21 keer mee aan de grootste race van het jaar. In totaal heeft hij ruim 14 miljoen dollar aan prijzengeld verdiend met zijn deelnames, zo weet Racer.com.

Alex Palou kwam als tweede over de streep en mocht ruim 600.000 dollar meenemen. De nummer drie, Simon Pagenaud, kwam als derde binnen en kreeg ruim 400.000 dollar overgemaakt. Ook voor de coureurs zonder podiumplaats is deelname aan de Indy 500 echter lucratief. Het kleinste deel uit de prijzenpot bestaat namelijk uit 100.000 dollar.