Red Bull verliest in Spanje ook strijd in pitstraat: pitcrew opnieuw geklopt

Red Bull Racing is zondag tijdens de Grand Prix van Spanje opnieuw verslagen op het gebied van pitstops. Ook in de race op Imola slaagde het team van Max Verstappen er niet in om de snelste pitstop af te leveren, iets wat doorgaans een grote specialiteit is van het team. In Barcelona moest het opnieuw genoegen nemen met een tweede plaats.

Dat Red Bull een voorsprong heeft op de concurrentie qua pitstops staat eigenlijk al jaren buiten kijf. De Oostenrijkse renstal won de DHL Fastest Pit Stop Award vorig jaar voor de derde keer op rij. Afgelopen seizoen kende het team sowieso indrukwekkende statistieken in de pitstraat. In de zeventien verreden races in 2020 leverde Red Bull maar liefst vijftien keer de snelste pitstop af. In 2021 begon het opnieuw goed met de snelste stop in Bahrein, waardoor de formatie tijdens de Grand Prix in Imola voor de elfde keer op rij het snelst had kunnen zijn. Mercedes stak daar toen echter een stokje voor. In de Grand Prix van Portugal was Red Bull wel weer een stuk sneller dan de Duitse renstal, maar in Barcelona werd het opnieuw verslagen, al was het dit keer niet door Mercedes.

Ook Mercedes niet snel in pitstraat

De regerend wereldkampioen won de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya met Lewis Hamilton, maar kon op het gebied van pitstops geen potten breken. Met de snelste stop van Valtteri Bottas (2.25 seconden) kwam Mercedes niet verder dan de vijfde plaats, al zal het team daar gezien de zege van Hamilton niet wakker van liggen. Het was daarmee bovendien nog wel sneller dan de snelste pitstop van Verstappen, die de race als tweede eindigde. De bandenwissel van de Nederlander (2.26 seconden) bezorgde Red Bull slechts de zesde plaats in dat klassement.

Horner verklaart slechte pitstop: "Hadden Verstappen niet naar binnen geroepen"Lees meer

Red Bull opnieuw tweede

Met de pitstop van Sergio Pérez (2.18 seconden) kwam Red Bull beduidend dichter in de buurt van de snelste pitstop, die werd afgeleverd door Aston Martin. Dat team slaagde erin om Lance Stroll in 2.16 seconden van een nieuw setje banden te voorzien en was daarmee het allersnelst. De top 5 wordt compleet gemaakt door Williams, dat erg snel was met de pitstop van Nicholas Latifi (2.21 seconden), en Ferrari. De Italiaanse renstal noteerde de vierde tijd (2.24 seconden) met de pitstop van Charles Leclerc.