Verstappen en Hamilton kunnen in Abu Dhabi beslag leggen op nieuw record

Max Verstappen en Lewis Hamilton delen regelmatig samen het podium. In totaal stonden de twee heren al 45 keer samen op het ereschavot, waarvan 19 keer op de hoogste twee treden. Als de twee rivalen nog twee keer in hun carrière een een-tweetje pakken, krijgen ze een nieuw record in handen.

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in 2005 wisten Michael Schumacher en Rubens Barrichello het record van meeste 1-2 finishes achter hun naam te schrijven. Schumacher pakte de overwinning, terwijl zijn teamgenoot bij Ferrari op P2 volgde. Dit was de twintigste keer dat de twee heren als eerste en tweede over de finish kwamen, een nieuw record.

Geen enkel duo heeft dit record tot op heden weten te verbreken, al hebben Lewis Hamilton en Nico Rosberg het record wel weten te evenaren. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2016, waarbij Rosberg beslag legde op zijn eerste en enige wereldtitel, mochten de twee heren voor de twintigste keer op de bovenste twee treden van het podium plaatsnemen.

Verstappen en Hamilton

De kans is echter heel erg groot dat het record nu toch echt gaat sneuvelen. Verstappen en Hamilton hebben inmiddels al negentien een-tweetjes weten te behalen en zouden daar dit seizoen 21 van kunnen maken, indien zij in Saoedi-Arabië en Abu Dhabi ook weer de topposities innemen. Mocht het dit seizoen niet gebeuren, dan is de kans heel erg groot dat het in 2022 alsnog gebeurd. Mits er geen hele gekke veranderingen in de rangorde plaats gaan vinden natuurlijk.

Uitzonderlijke prestaties

Met nog twee races te gaan kan het kampioenschap nog alle kanten op, maar de twee coureurs hebben dit seizoen in ieder geval bewezen dat ze op een uitzonderlijk niveau presteren. Verstappen wist tot op heden beslag te leggen op negen pole posities, zestien podiumplekken, negen overwinningen en vijf snelste raceronden. Hamilton behaalde op zijn beurt vier pole posities, vijftien podiumplekken, zeven overwinningen en eveneens vijf snelste raceronden.