Red Bull Racing leverde snelste pitstop af tijdens Grand Prix Frankrijk

Red Bull Racing domineerde de Grand Prix van Frankrijk niet alleen op de baan, maar ook in de pitstraat. Het team uit Milton Keynes leverde op Paul Ricard de snelste pitstop af van alle teams. De banden van Sergio Pérez werden binnen 2.04 seconden verwisseld, zo weet DHL te melden.

Het was een formidabel weekend voor Red Bull Racing op Paul Ricard in Le Castellet. Max Verstappen pakte pole position, klokte de snelste raceronde voor een extra WK-punt, won de Grand Prix én werd uitgeroepen tot Driver of the Day. Alsof dat nog niet genoeg was deed ook Pérez nog een duit in het zakje. De Mexicaan wist de beide Mercedessen te splitten en veroverde een podiumplek ten koste van Valtteri Bottas. Ook voor het constructeurskampioenschap deed hij op deze manier goede zaken voor Red Bull Racing. Daarnaast liet zijn pitcrew ook nog eens de snelste bandenwissel van het weekend noteren.

De engineers van Red Bull Racing wisten de banden van Pérez binnen 2.04 seconden te verwisselen. Hiermee waren zij de snelste van alle teams. De pitstop van Verstappen was met 2.36 iets minder snel, waardoor de bandenwissel van de Nederlander op de vijfde plek terechtkwam. Mercedes pakte met de pitstop van Lewis Hamilton de tweede plaats. De rubbers van de Brit werden binnen 2.20 seconden vervangen. Ook Daniel Ricciardo had met 2.32 seconden een prima pitstop, gevolgd door nummervier Nicholas Latifi met 2.33 seconden.

De top tien van snelste bandenwissels in Frankrijk werd verder compleet gemaakt door George Russell (Williams - 2.44 seconden), Esteban Ocon (Alpine - 2.51 seconden), Valtteri Bottas (Mercedes - 2.55 seconden), Lando Norris (McLaren - 2.62 seconden) en Yuki Tsunoda (AlphaTauri - 2.71 seconden), zo laat DHL weten op haar Twitter-account.