Dit is het trackrecord van Verstappen in China

Komend weekend staat de Grand Prix van China op het programma. Max Verstappen sloot de Bahreinse Grand Prix met een vierde plek af. Is een podiumplek mogelijk op het Internationale Circuit van Shanghai? Wij nemen de prestaties in de voorgaande edities van Verstappen onder de loep.

Met iets meer geluk had de coureur van Red Bull op het podium gestaan in Bahrein. Hij naderde Charles Leclerc met rasse schreden in de slotfase van de race, maar door een Safety Car in de laatste ronden moest Verstappen met een vierde plek. Meer had hij ook niet verdiend, zo zei de Nederlander achteraf.

Ferrari reist als de grote favoriet af naar China. De Scuderia beschikt over de snelste auto van de grid en daarnaast ligt de lay-out van Shanghai de SF90 ook goed. Op dit moment heeft Mercedes een achterstand op Ferrari van ongeveer een halve seconde per ronde. Komend weekend wordt duidelijk of de Zilverpijlen zich hebben kunnen verbeteren qua racetempo.

De vorige editie van de Grand Prix van China verliep voor Verstappen niet goed. Door een aanrijding met Sebastian Vettel kreeg hij een tijdstraf van tien seconden aan zijn broek en finishte Verstappen uiteindelijk als vijfde. In 2017 wist Verstappen wél een podiumplaats te bemachtigen. Na een indrukwekkende inhaalrace sleepte Verstappen de derde plek binnen.

Op welke plek eindigt Verstappen in China?

164 stemmen

Als coureur van Toro Rosso zette Verstappen zijn auto op P9 in de kwalificatie voor de Grand Prix van China in 2016. Hij wist in de race een plekje op te schuiven en kwam als achtste over de finish. In zijn eerste Chinese Grand Prix zette Verstappen de 13e tijd neer in de kwalificatie. Hij eindigde een dag later in de race als laatste.