Welcome to GPFans

CHOOSE YOUR COUNTRY

  • NL
  • GB
  • NL
FIA vertraagt pitstops vanaf GP Hongarije na klachten over 'illegale' stops

FIA vertraagt pitstops vanaf GP Hongarije na klachten over 'illegale' stops

F1 Nieuws

58 reacties

FIA vertraagt pitstops vanaf GP Hongarije na klachten over 'illegale' stops

FIA vertraagt pitstops vanaf GP Hongarije na klachten over 'illegale' stops

De FIA komt vanaf de Grand Prix van Hongarije met een nieuwe technische richtlijn, die er voor zou moeten zorgen dat de pitstops een stuk langzamer uitgevoerd worden. De nieuwe richtlijnen worden in het leven geroepen omdat enkele teams hebben geklaagd over de pitstops van hun concurrenten.

Mercedes en Red Bull Racing zijn de titelstrijd niet alleen op de baan aan het uitvechten, maar ook zeker naast de baan. Zo heeft Mercedes herhaaldelijk geklaagd over de achtervleugels van Red Bull, waarna de FIA maatregelen nam en de reglementen en tests aanscherpte. Daar blijft het echter niet bij. Onlangs onthulde Dr. Helmut Marko tegenover het Duitse RTL namelijk dat Mercedes weer iets nieuws had ontdekt bij Red Bull. "Nu bestempelen ze ook ons materiaal voor de pitstops als illegaal", zo liet de Oostenrijker optekenen. "Dat is ook weer gebakken lucht, dat mag duidelijk zijn", voegde hij er echter snel aan toe.

Het lijkt echter dat Mercedes hiermee naar de FIA is gestapt. Volgens Motorsport.com heeft de FIA namelijk klachten behandeld van meerdere teams. In deze klachten zouden de teams gesuggereerd hebben dat de snelle stops van hun rivalen niet behaald zouden kunnen worden indien de reglementen netjes gevolgd worden. Men suggereert dat er bij sommige procedures gebruik wordt gemaakt van een hogere mate van automatisering dan is toegestaan. In het technische reglement staat namelijk geschreven dat de sensoren zich passief moeten gedragen.

Nieuwe richtlijnen

Daarom zal er vanaf de Grand Prix van Hongarije - die op 1 augustus verreden wordt - namelijk een nieuwe richtlijn van kracht worden. Volgens het medium moet er een vertraging van 0,15 seconden zijn tussen het moment dat de wielmoer vastzit en het moment dat de krik losgelaten mag worden. Ook moet er tussen het moment dat de krik losgelaten wordt en het moment dat de lampen op groen schieten ook nog een vertraging zijn van 0,2 seconden.

Verstappen tempert verwachtingen voor Red Bull Ring: 'Geen garantie voor een goed resultaat'Lees meer

Wielmoeren

Daarnaast weet RaceFans te melden dat er nog een andere aanpassing aanstaande is. Momenteel moeten de monteurs middels een knop op de wheelgun aangeven of een wielmoer vast zit. Pas als alle wielmoeren vastzitten, springt het licht op groen en kan de coureur weer vertrekken. Hier gaat echter nog wel eens wat mis, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom komt de FIA vanaf de Grote Prijs van Hongarije met een strengere definitie van het exacte moment wanneer een wielmoer vast zit. Dit zal via software geregistreerd worden en bij alle teams hetzelfde zijn.

Snap jij deze beslissing?

2.966 stemmen
Wat vinden jullie?
Reese75

Maak anders ook een richtlijn van wie het snelst mag tijden, hoezo we maken de sport stuk!

153 4

Reacties (58)

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Inloggen
 

Schrijf een reactie

Reacties (45)

Gravatar
Senior
Reese75
Gravatar
359
3727
823
Sep 2020
First Poster
Reese75

Maak anders ook een richtlijn van wie het snelst mag tijden, hoezo we maken de sport stuk!

Gravatar
Amateur
steke00
Gravatar
3
97
17
Jun 2021
steke00

Je hebt helemaal gelijk de FIA maakt haar hele sport aan stukken

Gravatar
Senior
LanceTroll
Gravatar
81
1268
434
Mei 2021
LanceTroll

Hebben ze vast nodig om hun eigen TV Kanaal met "life" timingen te promoten ... Anders is deze idiote maatregel niet te verklaren ...

Show all replies (2)
Gravatar
Amateur
Maudd
Gravatar
3
161
15
Jun 2021
Maudd

Ik vind het wel heel kwalijk dat de FIA alleen naar anderen luisterd en alles ten nadeel doet van Red Bull, iedereen weet dat zij de snelste pitstops hebben en dan verzieken ze dat ook nog!

Gravatar
Senior
Max=??????
Gravatar
721
3105
4657
Jul 2020
Max=??????

Mmmmm Maudd, hoe komt het dat Mercedes geen DAS meer heeft en dat de partymodus verboden is?! If you can’f stand the heat, get out of the kitchen!

Gravatar
Amateur
KipKaas
Gravatar
9
250
29
Jan 2021
KipKaas

RaceWhisperer het DAS systeem is pas einde van dat seizoen illegaal geworden. Dus ze hebben een heel seizoen profijt gehad. En nu worden regels tijdens het seizoen aangepast en daarom voor de kijken ook verwarrend. En ja de meeste mensen lezen het met een oranje bril. Maar voor de neutrale kijken is dit ook heel raar om te zien.

Gravatar
Senior
Max=??????
Gravatar
721
3105
4657
Jul 2020
Max=??????

True, maar alle overige voorbeelden zijn ook in een lopend seizoen gedaan. All part of the game!

Gravatar
Senior
MarcoM
Gravatar
263
1648
798
Sep 2020
MarcoM

Goed idee racewhisperer. Laat RB en AT zich allebei per direct terug trekken. TV hun duur betaalde rechten terug eisen aangezien er onvoldoende geleverd en F1 is volledig naar de klote. Hoeven wij ons niet meer druk te maken dat ziggo het niet meer heeft volgend jaar.

Show all replies (4)
Gravatar
Regular
Niels2006
Gravatar
28
254
67
Aug 2020
Niels2006

Zorg er eerst maar voor dat de banden die op die auto's gaan veilig zijn.

Gravatar
Amateur
joostb26
Gravatar
9
228
47
Nov 2020
joostb26

Maffia alles van Red Bull wordt verboden en die voorvleugels niet. Flikker toch een eind op

Gravatar
Senior
Cornelio
Gravatar
53
554
205
Apr 2021
Cornelio

Nog f en je moet een half snorretje gaan groeien en in de mars lopen en zingen van F1 über alles. Belachelijk.

Gravatar
Amateur
Maximaal genieten
Gravatar
6
269
33
Mar 2020
Maximaal genieten

Ik vind er een verdacht luchtje aanzitten, klachten van Mercedes worden wel erg snel opgepakt de laatste tijd...

Gravatar
Regular
Marsie
Gravatar
32
493
160
Jun 2021
Marsie

Op deze manier gaat de sport volledig kapot aan de regelgeving.

Net als met (soft)drugs bijv. Legaliseer een hoop en je zult zien dat er veel meer vernieuwing komt in de sport. De F1 zou de konings klasse moeten zijn en vernieuwingen moeten brengen voor de toekomstige auto’s op de weg. Dat kun je vergeten met zoveel strenge regelgeving.

Gravatar
Senior
LanceTroll
Gravatar
81
1268
434
Mei 2021
LanceTroll

Neem nog een jointje

Gravatar
Amateur
Jan
Gravatar
6
78
13
Apr 2021
Jan

Wat maken die 3 tienden uit bij een pitstop als Mercedes 3 seconden verliest na hun eigen stop

Gravatar
Regular
Dutchman Venlo
Gravatar
10
133
55
Mei 2020
Dutchman Venlo

Mercedes blijft klagen, net zolang Redbull voor licht.

Zij zullen pas stoppen als zij zeker weer 1st en 2de liggen en natuurlijk ook in de constructeurs klassement de 1ste plek hebben..

Jammer voor Mercedes dat gaat dit jaar hopelijk niet lukken.

Gravatar
Senior
Max=??????
Gravatar
721
3105
4657
Jul 2020
Max=??????

Selectieve verontwaardiging, merk ik! Als het RBR overkomt, is het niet eerlijk en sprake van maffia óf wordt zelf - zéér onsmakelijk - de vergelijking met de nazi’s gemaakt! Denk even terug naar datgene wat de FIA de afgelopen jaren verboden heeft op verzoek van RBR: DAS, partymodus, maximaliseren motorvermogen…. You get what you wish for!

Gravatar
Amateur
Sceavian
Gravatar
9
128
41
Mar 2021
Sceavian

Nog even, en de FIA zegt dat alleen Mercedes mag winnen.

Gravatar
Amateur
Willem
Gravatar
5
72
11
Aug 2020
Willem

Ik zie het probleem niet zo. Red Bull is de beste en zal ook met de nieuwe regels de beste zijn. De regels gelden voor iedereen hetzelfde. De besten nu zullen ook dan de besten zijn. Komt goed!!

Gravatar
Amateur
Ruud
Gravatar
5
22
3
Jun 2021
Ruud

In theorie heb je natuurlijk gelijk maar je moet toch wel nageven dat Team Mercedes nu behoorlijk aan het janken is, ze hebben jaren de boventoon gevoerd en nu worden ze het vuur aan de schenen gelegd door Redbull. Ze piepen nu werkelijk overal over, als het allemaal klopt in de verslaggeving dan.

Gravatar
Senior
TheBullfighter
Gravatar
120
2029
1020
Mar 2021
TheBullfighter

De FIA kan per direct haar naam veranderen in MIA ... Mercedes International Assistance ...

Dit is toch echt wel de klucht of the Century!!!

Gravatar
Senior
TheOnlyRacer
Gravatar
600
9451
2587
Dec 2020
Meeste likes
TheOnlyRacer

¡¡¡ doʞ u,z do plǝɹǝʍ ǝp lǝʍ ʇɥɔǝ ɥɔoʇ sᴉ ʇᴉp

Gravatar
Senior
Ronnie2908
Gravatar
102
1309
271
Jul 2020
Ronnie2908

Misschien lees ik het verkeerd hoor maar er komt voor iedereen 0,15 + 0,20 seconden bij. Als je langzamer bent dan bijv. RBR en je traint je pit crew niet beter dan blijf je langzamer dan RBR en maken die 0,35 seconden dus niks uit. Ook die andere regel is voor iedereen gelijk dus ook dat maakt niet uit tenzij de FIA gelooft dat RBR met loszittende wielen gereden heeft

Weer een duidelijk geval van regels om de regels en dat is niet goed voor de sport.

Gravatar
Senior
MarcoM
Gravatar
263
1648
798
Sep 2020
MarcoM

En zo is het meer net Ronnie2908. En die sensor die aangeeft of hij vast zit ipv handmatig zal inderdaad zorgen voor veiligheid. Het gebeurt niet vaak, maar ieder jaar zijn er toch een paar unsafe releases.

Gravatar
Amateur
deklos
Gravatar
2
3
1
Jun 2021
deklos

Dit is niet helemaal waar. De teams die er al langer over doen, hebben hier geen nadeel aan. Alleen de teams waarbij het sneller gaat, hebben hier nadeel van, en waarschijnlijk niet de volledige genoemde tijden.

Gravatar
Senior
Max=??????
Gravatar
721
3105
4657
Jul 2020
Max=??????

@deklos: dat is precies waar het omgaat. RBR heeft het groene licht zo afgesteld dat men daar enkele tienden mee wint. Die tijdbesparing raken ze met deze maatregel kwijt.

Show all replies (3)
Gravatar
Regular
nummer33
Gravatar
12
122
59
Sep 2020
nummer33

Van dat er een groen lichtje moet gaan branden als die wielmoer pas vast zit vind ik opzich geen slecht idee, enkel wel weer iets wat kan haperen.

Des te meer radertjes in het klokje des te meer er kapot kan gaan...

Tja...en stercedes...een kat in het nauw maakt gekke sprongen...

Gravatar
Senior
BarryBulsing
Gravatar
130
997
435
Aug 2020
BarryBulsing

Wie het meest betaald bepaald. Een groot machtsspelletje is het. Voor RB wordt het wel erg moeilijk gemaakt op deze manier...

Gravatar
Regular
Eildert
Gravatar
19
192
85
Mar 2021
Eildert

Beter één band voor de race, hebben we dit gezeur van Mercedes ook niet meer,wat zijn het een stel watjes Mercedes en FIA.

Gravatar
Amateur
Joost
Gravatar
3
26
3
Jun 2021
Joost

'Uiterst gevaarlijl' die pitsstops van RedBull. Bij vrijwel elke RedBull vliegen de wielen je om de oren...maar OK moeten we de Bottas-methode toepassen vanaf 1 augustus? ;-)

Gravatar
Senior
Maximus33
Gravatar
1083
4174
2720
Mar 2020
Maximus33

De FIA wordt het belachelijke schoothondje van Mercedes wordt er een beetje onpasselijk van alles om maar Red Bull tegen te werken

Gravatar
Amateur
Tonny
Gravatar
8
148
26
Jun 2021
Tonny

Zo ze gaan weer iets om zeep helpen zijn ze erg goed in bij fia en inderdaad een soap van jewelste

Gravatar
Amateur
Jan67
Gravatar
5
58
13
Jun 2021
Jan67

Jongens ik groet jullie, ik stop ermee, volgend jaar kan ik toch niet meer kijken naar de F1, ik wil er niks meer mee te maken hebben anders voel ik me schuldig bij dit crimineel gedrag.

Gravatar
Regular
BeJo
Gravatar
38
438
149
Jun 2021
BeJo

Ach Mercedes blijft toch aan de gang met naar de FIA lopen zolang ze niet 1e zijn ze kunnen niet hebben dat RBR al hun top monteurs contracteert

Gravatar
Senior
Hofner Kinfauns
Gravatar
1183
4725
1966
Feb 2020
Top Poster
Hofner Kinfauns

Het begint erop te lijken dat Mercedes het nieuwe Ferrari van de FIA wordt. Ik bedoel een beetje voorgetrokken wordt. Wst een stelletje slechte losers.

Gravatar
Amateur
Karlos
Gravatar
1
22
5
Jun 2021
Karlos

Erg jammer dat Mercedes nu alles eraan doet om maar niet van RBR te verliezen!

Eerst roept Toto dat het geweldig voor de sport zou zijn als er concurrentie zou zijn, en nu is dat er en gaan ze overal in protest!

Jeremy Clarkson zou zeggen: Toto's wens op strijd is zo nep als de lach van een hoer!

Alle teams klagen en van tijd tot tijd doen ze een verzoek bij de FIA. Maar nadat je 7 jaar achtereen WK bent geworden ga je nu opeens zo doen?

Spelletjes van Lewis en Toto zijn misselijk! Ze laten zich wel heel erg kennen daar zeg!

Toto is een hele nare man zeg! Bah...eindelijk eens een mooi seizoen. Zelfs als zou een ander team WK worden, alles beter dan MB toch?

Ik hoop dat RBR ze voor kan blijven, maar hier halen ze weer tijd weg! Nu RBR keihard over de voorvleugel naar de FIA! Als ze oorlog willen kunnen ze die krijgen weten ze bij RBR!

Gravatar
Amateur
Peter
Gravatar
2
20
1
Mar 2021
Peter

Wat is dit??? Mercedes vraagt, FIA draait??? Dan moeten de andere Teams zorgen dat ze hun zaakjes op orde hebben. De Pitcrew van Redbull trainen er hard voor...WTF

Gravatar
Senior
Marcvoice
Gravatar
121
715
291
Jun 2020
Marcvoice

Nu mag het wel een keer afgelopen zijn. Als het niet bewezen is iets illegaal is maar twijfelachtig. Is een aanpassing van de regels om het nieuwe seizoen in te voeren. Halverwege het kampioenschap reglementen en testen aan passen. Dat zie ik alsof men op zoek is om een team of coureur. Hun voordeel af te pakken. En als ze nu Red Bull een tweede keer hun voordeel wil dwarsbomen. Dan gaat dit steeds meer op match fixing lijken. En waarom mocht Mercedes wel het seizoen met het DAS SYSTEEM afmaken. Terwijl het al bekend was. Dat het nieuwe seizoen het verboden werd. En Ferrari een heel seizoen met een illegale motor rijden. Wat nog steeds onduidelijk is welke straf ze nu uiteindelijk hebben gehad.

Nee ik krijg hier geen goed bij. Als je eens bekijkt hoevaak Max dubieuze straffen heeft gehad. Is het net of er een duistere kracht er alles aan doet. Zodat Max Verstappen geen wereld kampioen kan worden. En nee ik kijk niet alleen door een roze bril.

Gravatar
Regular
Landooo4
Gravatar
43
343
356
Mar 2021
Landooo4

Mercedes is zo kinderachtig bezig. 7x wereld kampioen en je dan zo opstellen.

Dit is echt niet meer te geloven. Zet je schouders er onder en probeer je concurrent sportief uit te schakelen.

Wat een losers.

Gravatar
Amateur
KatrienErik
Gravatar
1
17
2
Jun 2021
KatrienErik

Mercedes kan niet meer vanzelfsprekend winnen dan gaan ze maar voor het minste janken bij de Fia.

Max is een wereldklasse rijder en dat kan Mercedes niet verdragen.

Mercedes moet tegen zijn verlies leren kunnen

Gravatar
Amateur
StewardOfTheMeeting
Gravatar
1
2
1
Jun 2021
StewardOfTheMeeting

Veiligheidswise okay valt wat voor te zeggen, maargoed het is ook niet meer wat het geweest is. Wil men echt het racen terug brengen zal je bijtanken weer moeten herinvoeren dit leverde tenminste veiligere stops op mbt de wielen. En ook duels op de baan waren een stuk closer, de sport heeft altijd protesten gekend, zo lag benetton onder vuur in ‘94 en ‘95 vervolgens ferrari in de ‘00 , McLaren/Ferrari ‘07/‘08 , brawnGP in ‘09 en zelfs redbull met de diffuser Mercedes Das/Party mode Het beschuldigen is niet alleen van nu dit werkt al decennia’s zo, de F1 kan zeker een voorbeeld nemen aan bv IMSA, indycar en het WEC de gevechten zijn veel leuker in die raceklasse’s met name door de het juiste gebruik van BOP’s kortom de wijzende vinger is all part of the game..

Gravatar
Senior
TomTom
Gravatar
86
844
259
Sep 2020
TomTom

Prima toch als ze alleen nog maar op perslucht of stikstof bediend mogen worden, gewoon de druk op de sleutel met 0,5 bar verhogen, maar dan wel voor alle teams want dan kunnen we weer lachen als ze bij Mercedes de wielmoeren weer verrot helpen.

Gravatar
Amateur
TimoRacing
Gravatar
4
62
6
Jun 2021
TimoRacing

Het was al belachelijk met het jaren lang voortrekken van Ferrari..maar het wordt betreft Mercedes ook wel beetje te opzichtig. Ze proberen er alles aan te doen om Red Bull niet te laten winnen....wat kansloos zeg...

Gravatar
Amateur
Orlando
Gravatar
1
0
7
Jun 2021
Orlando

Ik weet niet waarom jullie je druk maken, de wereld verandert,zo ook de F1,de toekomst is electrisch,Fe.

Gravatar
Regular
Jayjay45
Gravatar
13
341
25
Dec 2020
Jayjay45

Belachelijke zaken, het lijkt wel of mercedes maar hoeft te fluiten en de fia dan danst.

Zitten er soms mercedes ceo's in het fia bestuur?

Gravatar
Amateur
Marco
Gravatar
5
48
14
Mei 2021
Marco

Zeikteam Mercedes. Ze hebben al meer dan een handvol pitstops verknald dit seizoen. En als er een wielmoer naar zijn grootje word gedraaid omdat Bottas 10 cm te ver tot stilstand komt volgens Toto, waarom kunnen die andere jongens hun wielmoer dan wel los krijgen. Mercedes is het strontverwende kutkind van de F1 aan het worden, als het niet naar zijn zin, gaat het janken

Gravatar
Amateur
Robert
Gravatar
2
15
0
Jun 2021
Robert

Apart als mercedes klaagt is het gisteren al ingevoerd. Laat de fia bewijzen zoeken dat rb illegaal was. Nu word er een reglement veranderd om rb te benadelen.

Gravatar
Amateur
Adrom
Gravatar
2
5
2
Jun 2021
Adrom

Het begint er op te lijken dat FIFA belang heeft dat Mercedes weer moet winnen

Gravatar
Amateur
EricNL
Gravatar
1
4
0
Jun 2021
EricNL

Jammer dat het grote geld van Mercedes en Ferrari de F1 regeren, maffiosi praktijken, omdat Hamilton nooit eerlijk van Verstappen kan winnen, wat een slapjanus en wat een achterbaks gedoe van Toto Wolf

Gravatar
Amateur
Redbull1231
Gravatar
1
1
0
Jun 2021
Redbull1231

Hoe willen ze dit controleren??

Gravatar
Amateur
MaartenSpanje
Gravatar
2
38
0
Jun 2021
MaartenSpanje

Werkelijk belachelijk dit. Als ze met racen niet kunnen winnen dan vanalles gaan zoeken en naar de FIA stappen. Het heeft eigenlijk niks meer met racen te maken. Alleen hoe je moet handelen en welke dingen wel en niet mogen. Nog ff en er staan verkeerslichten op het circuit en drempels.

Gravatar
Amateur
WiBen
Gravatar
2
11
0
Jun 2021
WiBen

Mercedes zijn gewoon slechte verliezers, ze hebben 7 jaar zonder tegenstand hun rondjes gereden en nu worden ze afgetroefd en nu beginnen ze te janken. Dat misselijk gedrag laat Hamilton de laatste paar jaar ook al zien

Gravatar
Amateur
Marc
Gravatar
2
16
5
Jun 2021
Marc

Jammer dat ze niet zo snel zijn, de voorvleugel van Mercedes te laten aanpassen. Fia maakt zelf de sport kapot, door alle klachten van Wolff

Gravatar
Senior
Aussymen
Gravatar
89
619
825
Jan 2021
Aussymen

Denk dat WOLF (MERCEDES) dit aangegeven heeft om dar RB gewoon erg snel zijn in pitsstops en daarom RB daar ook mee dwars te gaan zitten hier in.

Erg onsportief gedrag, zoeken naar mogelijkheden om RB een Hak te zetten op allerlei manieren.

Jammer dat op zo'n manier de F1 race's moeten worden uit gevochten .

Mercedes laat zich echt kennen door dit opvallend dom gedrag.

Gravatar
Regular
Johnboy
Gravatar
16
147
197
Aug 2020
Johnboy

Belachelijke richtlijn . Maak de sport maar lekker kapot.

Gravatar
Regular
Janny
Gravatar
14
91
35
Apr 2020
Janny

Straks gaan ze nog boetes voor te snel rijden uitdelen

Mercedes maakt waardeloze stops.

Daar RB alles correct doet en snel, was dat voor Wolff weer n steek en gaat dan piepen naar de FIA

Eerst Ferrari stonden bovenaan , hadden zij een streepje voor op de rest

Mercedes staat al fffs bovenaan dus hebben zij weer een streepje voor

FIA maakt zo de F1 stuk

Nu

Ontdek het op Google Play