Mick Schumacher wint het Formule 2-kampioenschap

Mick Schumacher heeft het Formule 2-kampioenschap van 2020 gewonnen. De zoon van racelegende Michael Schumacher sloot de sprint race in Bahrein af op de achttiende plek en had hiermee genoeg punten om de titel op zijn naam te zetten.

De Formule 1 mag bij tijd en wijle enorm voorspelbaar zijn, maar het Formule 2-kampioenschap is dit allerminst. Het F2-kampioenschap van 2020 was namelijk iedere race opnieuw weer enorm spannend en werd in de allerlaatste race van het seizoen pas definitief beslist. De coureurs zaten onderling zo dichtbij elkaar, dat er voorafgaand aan het tweede raceweekend in Bahrein nog vijf coureurs in de running waren voor de titel. Na afloop van de bloedstollende feature race op zaterdagmiddag, bleven alleen Mick Schumacher (215 punten) en Calum Ilott (201 punten) nog over in de race voor het kampioenschap.

Dankzij de reversed-grid, mocht Schumacher de sprintrace op zondag vanaf de derde plek starten, met Ilott in zijn kielzog op de vierde plek. Schumacher kende een uitstekende start en wist de tweede plek over te pakken, maar verremde zich waardoor hij weer een plekje verloor. Ilott voerde de druk vervolgens flink op bij Schumacher, waardoor de banden van de Duitser flinke schade opliepen. In ronde 20 dook de Duitser uiteindelijk de pits in, waardoor hij terugviel naar P20. Uiteindelijk finishte Ilott op de tiende plek en Schumacher op de achttiende plek. Dit was genoeg voor het kampioenschap van Mick Schumacher.

Schumacher is een coureur die erom bekendstaat dat hij eerst even moet wennen in een nieuwe klasse, voordat hij zijn ware talent kan laten zien. Zo sloot hij zijn eerste seizoen in de Formule 3 af op de twaalfde plek in het klassement, om een jaar later het kampioenschap op zijn naam te schrijven. Bizar genoeg heeft de Duitser in de Formule 2 exact dezelfde route gevolgd als in de Formule 3. Schumacher eindigde in 2019 namelijk als twaalfde in het Formule 2-kampioenschap en heeft inmiddels, een jaar later, de titel op zak.

Eerder deze week werd officieel aangekondigd dat Schumacher, samen met Nikita Mazepin, in 2021 voor het Formule 1-team van Haas zal rijden. De 21-jarige coureur treed hiermee in de voetsporen van zijn legendarische vader, zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Al met al lijkt het erop dat de Duitser een veelbelovende Formule 1-carrière tegemoet gaat.