• ES-MX
  • US
  • NL
Verstappen wint simrace met Team Redline: "Zege was alweer even geleden"

Max Verstappen had afgelopen weekend niet veel succes tijdens de Turkse Grand Prix. Na de teleurstelling opzij te hebben gezet begon hij met frisse moed aan de nieuwe VCO ProSim Series, waar hij na een race van 40 minuten zegevierde.

Het simracen werd eerder dit jaar razend populair. De Formule 1-coureurs konden natuurlijk niet echt racen, dus zochten ze the next best thing. Aangezien ze toch thuis moesten blijven gingen ze daarom maar hele dagen in hun simulator zitten en simracen. Er werden zelfs hele kampioenschappen gehouden en de coureurs leken de grootste lol te hebben met elkaar. Toen het Formule 1-seizoen eenmaal weer gestart was had men niet echt veel tijd meer om te simracen, maar Verstappen besloot zich toch te wagen aan een nieuwe online raceklasse, de VCO ProSim Series. Samen met Max Benecke neemt de Nederlander het op tegen 45 andere teams voor Team Redline. De prijs voor het beste team is 50.000 dollar.

Het Japanse Motegi-circuit vormde het decor voor de eerste ronde van het kampioenschap. Max en Max waren duidelijk favoriet in hun Formule 3-wagen. Verstappen sleepte pole position binnen en zei daarover laconiek: "Het ging niet verkeerd." De Nederlander genoot duidelijk van het simracen in een Formule 3-auto. "Ik had niet veel tijd om op de sim te oefenen, maar Motegi is een erg gave baan met deze auto. Daarnaast rijden we met veel auto's waarvoor op deze baan gelukkig genoeg ruimte is." Benecke stapte als eerste in de auto en reed na twintig minuten aan kop met 1,5 seconden voorsprong. Verstappen wist deze voorsprong echter flink te vergroten. Max en Max kenden dus een succesvolle eerste ronde van de VCO ProSim Series, want de coureurs liepen weg met de winst.

Verstappen over slechte starts: "Hebben teveel motortrillingen"Lees meer

Het was een welkome afwisseling voor de Red Bull-coureur, die afgelopen weekend in Turkije toch wel een teleurstellende Grand Prix kende. "Het was een mooie race. Maximilian bracht de auto al in een goede positie en ik kon vervolgens de overwinning binnenslepen. Er was geen druk van achteren, dus ik probeerde goede rondetijden te rijden en geen fouten te maken. Ik ben blij om een overwinning te scoren, het was alweer even geleden," zo grapt Verstappen. Mocht je de eerste ronde nu hebben gemist en de volgende keer wel willen kijken, dan kan dat. De volgende simrace in de VCO ProSim Series vindt plaats op 25 november.