Grand Prix Italië: Hamilton zegeviert, Verstappen herstelt zich geweldig

Tijdens de Grand Prix van Italië trok Lewis Hamilton - zoals verwacht - aan het langste eind. De Brit was opnieuw ijzersterk en boekte zijn 59e overwinning. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas kwam als tweede over de finish. Sebastian Vettel maakt het podium met een derde plaats compleet. Verstappen viel door een lekke band terug naar plek 20, maar herstelde zich geweldig en pakte alsnog één punt door als tiende te finishen.

Op het zonnige Monza werd al vrij snel duidelijk dat de beide Mercedessen heer en meester waren. De Ferrari's kwamen, net als tijdens de kwalificatie, niet in de buurt. Max Verstappen startte vanaf P13 en klom na de start al vrij snel naar P8. Daarna sloeg het noodlot toe. Felipe Massa tikte de Nederlander aan, waardoor zijn RB13 een lekke band opliep. Hierdoor moest hij zien de pitstop te bereiken en zakte hij helemaal terug. Vanaf P20 vocht Verstappen zich echter knap terug tot een tiende positie. Hierdoor pakt hij toch nog een punt voor zijn team. De 19-jarige rijder zal met name tevreden zijn over het feit dat zijn auto het een keer een hele race volhield. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo finishte als vierde, nadat hij op de 16e plaats was gestart.

Jolyon Palmer, Stoffel Vandoorne, Marcus Ericsson en Fernando Alonso moesten hun strijd voortijdig staken. Voor McLaren en Honda betekent dit opnieuw een grote klap. De beide partijen zitten midden in de gesprekken over hoe nu verder met de gebrekkige motor, en de uitslag van deze race helpt hier niet bij.