Pérez hoopt op revanche in Barcelona: "Ging niet tevreden weg uit Miami"

Sergio Pérez kijkt uit naar de Grand Prix van Spanje en hoopt op sportieve revanche voor de frustrerende race in Miami, waar hij als vierde over de streep kwam.

De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen zag een goed resultaat in Miami in het water vallen vanwege technische problemen met zijn RB18. De tweevoudig racewinnaar verloor motorvermogen en kon daarom een podiumplek uit zijn hoofd zetten. Met de overwinning van de regerend wereldkampioen in zijn achterhoofd, weet Pérez dat er meer in zat in Miami en dat hoopt hij dan ook in Spanje recht te zetten.

Sportieve revanche

Niet alleen het teleurstellende resultaat is voor Pérez een grote motivator om het goed te doen in Spanje, ook de geboorte van zijn zoon Emilio is een drijfveer voor de Mexicaan. "Het zou geweldig zijn om hem te verwelkomen met een goed resultaat", opent Pérez in het persbericht van Red Bull Racing. Daarnaast wil het Oostenrijkse team de mankementen van de afgelopen races achter zich laten. "Miami was een te gek weekend voor ons allemaal en hoewel Max won en ik belangrijke punten verzamelde, ging ik niet tevreden weg", legt hij uit. Er zat in Miami meer in vat, als zijn bolide over het volledige vermogen beschikte. "Ik wil altijd op het podium staan en ik wist dat ik het tempo had om de Ferrari's te verslaan, dus ik was zeker gefrustreerd", geeft hij dan ook eerlijk toe.

Seizoen

De 32-jarige Pérez wist in vijf races twee keer op het podium te staan en twee keer een vierde plek te verzamelen. Het levert hem een voorlopige derde plek in het klassement op met 66 punten. Daarmee staat hij 19 punten achter de nummer twee en teamgenoot Verstappen en heeft hij een achterstand van 38 punten op de leider van het klassement, Charles Leclerc.

Zie jij Pérez dit weekend een podiumplek pakken?