Onderzoek toont aan dat Formule 1-race op Zandvoort haalbaar is

News


Léon le Comte

Onderzoek toont aan dat Formule 1-race op Zandvoort haalbaar is

De gemeente Zandvoort en circuit Zandvoort hebben vanmiddag middels een persconferentie bekend gemaakt dat een Formule 1-race op Zandvoort haalbaar is. Het onderzoek, dat is uitgevoerd door Decisio, toont aan dat de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort een haalbaar scenario is, zo lezen we in het persbericht.

Volgens het onderzoek zijn er geen onoverkomelijke technische, organisatorische of logistieke knelpunten. Een Formule 1-race in Zandvoort brengt aardig wat geld in het laatje. De inkomsten voor Zandvoort levert naar 32 miljoen euro op. Daarnaast ontvangt de regio rondom het circuit in totaal zo'n 53 miljoen euro en verdient Nederland 57 miljoen euro aan een Grand Prix, laat het onderzoek zien. Daarbij is nog geen rekening gehouden met de positieve exposure die de race met zich meebrengt. De Formule 1 wordt namelijk wereldwijd door 250 miljoen mensen bekeken.

Om een Grand Prix te mogen organiseren heeft Zandvoort een Grade 1 licentie nodig. Deze kost minimaal 10 miljoen euro. Daarnaast moet er nog 20 miljoen euro aan de Formula One Group worden afgedragen om de Grand Prix naar Zandvoort te halen. Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van circuit Zandvoort, hoopt dat het bedrijfsleven zich nu ook achter de plannen gaat scharen. "Hieruit blijkt dat onze droom om ooit de F1 naar Zandvoort te halen werkelijkheid kan worden. Ik hoop dat de politiek en het bedrijfsleven zich bereid tonen om samen met ons de volgende stap te zetten. Wat is er nou mooier om Max te zien schitteren op 'zijn' thuiscircuit?"

Ook de gemeente is enthousiast over het haalbaarheidsonderzoek. "Het onderzoek laat zien dat er een stevig fundament bestaat voor de terugkeer van de F1 in Zandvoort. Zandvoort heeft een roemrijke Formule 1 geschiedenis, wij gaan aan de slag om de Grand Prix terug te halen naar Zandvoort."

Ontdek het op Google Play