IN BEELD: Max Verstappen en Daniel Ricciardo krijgen masterclass Capoeira!

News


Joas van Wingerden

IN BEELD: Max Verstappen en Daniel Ricciardo krijgen masterclass Capoeira!

Max Verstappen en Daniel Ricciardo kwamen gisteren aan in Sao Paulo, Brazilië. Uitrusten van de reis zat er niet echt in, want de twee mochten zich gelijk melden op het dak van een flatgebouw, om hun lenigheid op de proef te stellen. De teamgenoten kregen namelijk een spoedcursus Capoeira!

Capoeira is een Braziliaanse mix tussen een vechtsport, acrobatiek en dans. Dat leidt tot de meest uiteenlopende houdingen bij Verstappen en Ricciardo, die het op het oog weer prima naar hun zin hebben gehad!

Volgens Red Bull Racing waren hun coureurs 'zo sierlijk als olifanten op rolschaatsen' tijdens hun oefeningen. "Het bewegen lukte me nog wel, maar het buigen en de lenige bewegingen waren lastig. Wij zitten natuurlijk meestal in een hele kleine ruimte en vanwege de spanning in mijn benen kwam ik maar halverwege tot een hoge trap," stelt Ricciardo.

Toch ging het bij Ricciardo wel beter dan bij Max, denkt hij. Max geeft het toe: "Als ik een cijfer zou krijgen, zou het een één zijn." Toch vermaakte Verstappen zich wel met deze nieuwe ervaring: "Ik heb Capoeira nooit op TV gezien of zo, dus het was echt de eerste keer dat ik ermee in aanraking kwam. Het was erg leuk, maar het is wel duidelijk dat ik er niet voor gemaakt ben!"

Beide coureurs kwamen na hun bijzondere ervaringen ook nog even terug op de race. Zowel Verstappen als Ricciardo verwachten een mooi resultaat neer te zetten. Ricciardo geeft aan dat hij op Interlagos nog nooit echt uit de verf is gekomen en dat hij dat graag verandert. Verstappen is nog helemaal blij na de winst in Mexico en hoopt dit weekend opnieuw voor het podium te gaan.

Ontdek het op Google Play