Jean Todt: 'Kubica krijgt medische keuring'

News


Joas van Wingerden

Jean Todt: 'Kubica krijgt medische keuring'

Komende week stapt Robert Kubica voor het eerst achter het stuur van de huidige auto van Williams. De Poolse coureur keert komend seizoen mogelijk zelfs definitief terug in de Formule 1, maar voor het zover is wordt hij eerst medisch gekeurd. Dat verklaart FIA-president Jean Todt.

Het zou de comeback van de eeuw zijn: Robert Kubica terug in de Formule 1, jaren na zijn zware rallyongeluk. Het begint er steeds meer op te lijken dat het daadwerkelijk gaat gebeuren. Eerder waren er al geruchten dat Kubica daadwerkelijk voor twee jaar getekend heeft bij Williams, maar volgens het team is er nog niets besloten. Komende week komt Kubica echter al in actie voor het team, tijdens de afsluitende tests in Abu Dhabi. FIA-president Jean Todt gaf ter plaatse aan dat er nog wel een medische keuring wacht voor Kubica: "We hebben experts bij ons die ongetwijfeld een uitgebreide medische keuring zullen uitvoeren, als de situatie daar naar is."

Volgens Todt hangt het van die keuring af of Kubica daadwerkelijk weer een superlicentie krijgt. Het is dus duidelijk nog niet zeker of Kubica überhaupt terug mág keren. Mede daarom zou Williams nog geen definitief besluit kunnen nemen over wie volgend jaar de afzwaaiende Felipe Massa zal vervangen. Volgens teambaas Paddy Lowe zijn er tot op heden geen problemen opgedoken bij Kubica, maar is het deze week nog even afwachten. Lowe stelt dat een definitief besluit van Williams deze week nog niet zal komen. Bij de tests komende week rijdt ook de Russische coureur Sergey Sirotkin voor Williams. Volgens Lowe wordt hij ook overwogen voor een vast stoeltje bij het team.

Ontdek het op Google Play