Sainz: 'Vooral de eerste vrije training wordt spannend'

News


Joas van Wingerden

Sainz: 'Vooral de eerste vrije training wordt spannend'

Carlos Sainz geeft aan dat hij vooral uitkijkt naar de vrije trainingen van vandaag. Het wordt de eerste keer dat hij serieus kan gaan aanvoelen wat de Renault in huis heeft. Hij verwacht 'met een grijns achter zijn vizier' de baan over te gaan.

Het is een spannende dag voor Carlos Sainz. De Spaanse coureur maakt vandaag zijn eerste relevante kilometers in de auto van Renault's F1-team. Hij geeft dan ook aan dat nog het meest uitkijkt naar de eerste vrije trainingen. "Ik kan eindelijk aanvoelen hoe de auto reageert in verschillende situaties," zo wordt hij geciteerd door Grandprix247.com. Volgens Sainz is het perfect dat hij de auto op een circuit als het COTA voor het eerst kan uitproberen. Het circuit biedt volgens de Spanjaard allerlei aspecten die andere banen in zich hebben. Meer coureurs geven aan dat Austin een leuk circuit is, omdat het een mengelmoes biedt van karakteristieken van andere circuits.

Qua snelheid hoopt Sainz uiteraard dat hij er gelijk bovenop zit dit weekend, maar hij maakt zich geen illusies: "We moeten het sessie na sessie bekijken. Ik zou uiteraard graag gelijk op tempo rijden, maar ik moet niet te enthousiast worden." Het wordt volgens de voormalig teamgenoot van Max Verstappen vooral wennen, maar als het volgens plan gaat moet het volgens hem wel gelijk een sterk weekend kunnen worden. Sainz ligt momenteel 9e in het kampioenschap. Zijn kersverse teamgenoot, Nico Hulkenberg, heeft de 10e positie in handen. Renault heeft nog kans om van de 8e plaats in het constructeurskampioenschap te wisselen naar de 6e plek van Sainz' oude team.