Newey: 'Ricciardo maakt nauwelijks fouten, Verstappen jonger en wilder'

News


Jeen Grievink

Newey: 'Ricciardo maakt nauwelijks fouten, Verstappen jonger en wilder'

Weinig mensen twijfelen eraan dat Max Verstappen zeker nog een wereldkampioen gaat worden in de Formule 1. De Nederlander maakt een geweldige ontwikkeling door en wordt dikwijls geroemd om zijn eigenzinnige rijstijl. Red Bull-ontwerper Adrian Newey erkent de kwaliteiten van Verstappen, maar zegt dat de Limburger zeker niet foutloos is geweest dit seizoen.

Verstappen kende een wisselvallig seizoen, maar dat had niet zozeer met de coureur zelf te maken. De Limburger worstelde, met name aan het begin van het jaar, met de betrouwbaarheid van zijn RB13. Hierdoor kwam hij meermaals niet aan de finish en zag hij de achterstand op zijn concurrenten oplopen. Red Bull-ontwerper Adrian Newey wil echter niet alle tegenslagen wijten aan de RB13. Volgens de 58-jarige Brit heeft Verstappen zelf ook wat foutjes gemaakt.

Newey werkte in het verleden met grote coureurs als Ayrton Senna, Alain Prost en Sebastian Vettel, dus hij weet waarop hij een rijder moet beoordelen. Hij ziet in Verstappen dan ook zeker wel een groot talent, maar vindt dat de Nederlander nog niet foutloos is. "We hebben dit jaar kunnen constateren dat hij soms fouten maakt", zo zegt de Red Bull-man in gesprek met Sky Sports F1. "Maar ik twijfel er niet aan dat dat er nog uit gaat en dan is hij waanzinnig sterk. Als je Max en Daniel naast elkaar zet, dan zie je twee rijders die op verschillende vlakken uitblinken."

Volgens de Brit is het Ricciardo die door zijn ervaring een stuk stabieler is en wijze keuzes maakt. "Daniel maakt nauwelijks fouten tijdens wedstrijden. Hij kan direct het tempo opschroeven wanneer dat noodzakelijk is", zo legt Newey uit. "Max is wat jonger en wilder. Het is verbazingwekkend hoe snel hij is, als je je realiseert hoe jong hij nog is. Het kan bijna met zekerheid gezegd worden dat Max zich nog verder gaat ontwikkelingen. Het is waanzinnig om hem aan het werk te zien."

Ontdek het op Google Play