Max Verstappen: 'Misschien had ik 2018-onderdelen in eerste vrije training'

News


Joas van Wingerden

Max Verstappen: 'Misschien had ik 2018-onderdelen in eerste vrije training'

Vrijdag viel op dat Max Verstappen vooral in de eerste vrije training competitief was, om vervolgens in de daarop volgende sessie toch weer wat tijd toe te moeten geven op de concurrentie. Verstappen zou in de eerste training met onderdelen voor volgend jaar hebben gereden.

Waar Max Verstappen in de eerste vrije training nog de derde tijd klokte, met slechts één tiende achterstand op de snelste tijd van Vettel, ging het in de tweede en derde training duidelijk minder goed. Na afloop werd Verstappen in de hospitality-suite van zijn team door diverse media gevraagd of hij in de eerste training met nieuwe onderdelen op de auto had gereden. Verstappen kon dat niet bevestigen, maar gaf glimlachend toe dat dat best mogelijk was. In dat geval zou het een goed teken zijn voor de auto van volgend jaar. Volgens ingewijden zou er geëxperimenteerd zijn met een nieuw soort ophanging aan de voorkant van de auto. Daarbij werd er ook een licht gewijzigde neusvleugel gespot op de auto van Verstappen. Daniel Ricciardo zou in Abu Dhabi echter gewoon met een ongewijzigde auto hebben gereden.

Veel teams experimenteerden de afgelopen raceweekenden al met nieuwe onderdelen. Vanwege de ruimte die daarvoor is in de vrije trainingen, kan er al voor het einde van het seizoen een slag geslagen worden qua ontwikkeling van de nieuwe auto. Red Bull Racing gaf al meerdere keren aan dat het dit jaar vroeger is begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe auto. Het team hoopt daardoor beter voorbereid aan de wintertests mee te doen. Vorig jaar kon het team daarbij maar relatief weinig testkilometers maken, waardoor volgens Verstappen en Ricciardo de uiteindelijke prestaties van de RB13 flink tegenvielen.

Ontdek het op Google Play