Honda heeft flink gereorganiseerd wegens kwaliteitsproblemen

News


Joas van Wingerden

Honda heeft flink gereorganiseerd wegens kwaliteitsproblemen

Het gaat momenteel een stuk beter met McLaren-Honda dan in de eerste helft van het seizoen. Nog steeds kan de renstal qua tempo niet echt potten breken, maar de auto's komen (makkelijker) over de finishlijn. Volgens de hoofdverantwoordelijke bij Honda heeft dat onder andere te maken met verschuivingen in het ontwikkelingsteam.

De resultaten van McLaren-Honda waren in de eerste helft van het seizoen ronduit bedroevend. Het team kende opvallend veel motorische problemen, die vooral Fernando Alonso vaak plaagden. Die problemen droegen natuurlijk enorm veel bij aan het besluit van McLaren om volgend jaar niet meer met de Japanse fabrikant in zee te gaan. Desalniettemin heeft Honda dit jaar alles op alles gezet om de betrouwbaarheid en de prestaties aan te pakken. Dat verklaart de verantwoordelijke topman, Yusukue Hasegawa, aan Motorsport.com.

Volgens Hasegawa is er in de aanloop naar het huidige seizoen al veel veranderd in de aanpak bij het ontwikkelingsteam van Honda. Dat het in het begin in de verste verten geen vruchten afwierp, heeft Honda doen besluiten om er in de loop van het seizoen opnieuw de bezem door te halen. "Het heeft even geduurd, maar nu zien we dat het heeft gewerkt," aldus Hasegawa. In het voorjaar is er namelijk voor de tweede keer in korte tijd gereorganiseerd, waarbij er mensen vanuit de productieafdeling verhuisd zijn naar de tak die zich met de ontwikkeling bezighoudt.

Het einde is nog niet in zicht volgens Hasegawa, want het is volgens hem duidelijk dat het qua vermogen nog niet optimaal gesteld is met de krachtbron. Hij is in ieder geval wel te spreken over het tempo dat McLaren kon laten zien in Suzuka en verwacht een vergelijkbare pace in Austin. In Suzuka klokten Alonso en Vandoorne respectievelijk de 11e en 13e tijd, maar ondanks de teleurstelling dat er geen punten werden behaald, was het team volgens Hasegawa qua snelheid 'oke', en hij voegt eraan toe dat het 'op sommige stukken sneller was dan Renault, Haas en Renault."