Vettel 'heeft wonder nodig' volgens Rosberg

News


Joas van Wingerden

Vettel 'heeft wonder nodig' volgens Rosberg

Oud-coureur en regerend wereldkampioen Nico Rosberg ziet het niet zomaar gebeuren dat Vettel de nieuwe kampioen wordt. Volgens de Duitser heeft Vettel een wonder nodig, wil hij de titel nog in handen krijgen.

De kans bestaat dat de wereldtitel voor de tweede keer op rij naar een Duitser gaat, maar Nico Rosberg ziet het somber in. Zijn landgenoot Vettel staat momenteel 59 punten achter op Hamilton, met nog vier races te gaan. "Het is erg moeilijk voor Vettel, want Lewis Hamilton heeft het momentum en alles gaat hem nu voor de wind," zegt Rosberg tegen BBC Sport. Volgens Rosberg is Vettel een vechter en hij zal niet opgeven, maar hij heeft volgens hem nu echt een wonder nodig. "Het blijft spannend, dus laten we kijken hoever hij nog kan komen. Ferrari komt altijd sterk terug."

In hetzelfde interview wordt aandacht besteed aan Rosberg's werkzaamheden als manager van Kubica. Eerder gaf Rosberg al aan dat hij veel kansen ziet voor Kubica. Hij illustreert dat nu nog eens door een vergelijking met zijn titelrivaal van vorig jaar te trekken: "De twee snelste coureurs die ik gezien heb, zijn Hamilton en Kubica." Ondertussen houdt Williams de kaken stijf op elkaar over de testresultaten van de Poolse coureur. Kubica heeft zijn eerste testdag voor de Britse renstal erop zitten en mag komende week nog een keer aan de slag. Hij maakt kans op de stoel van Felipe Massa, die mogelijk na dit seizoen afzwaait.

Ontdek het op Google Play