LIVE: Bekijk nu de virtuele Grand Prix van Brazilië

Om 19:00 barst het racegeweld los op het virtuele circuit van Interlagod. Tijdens de virtuele Grand Prix van Brazilië zullen coureurs én bekende koppen het tegen elkaar opnemen voor het goede doel.

Twee weken geleden vond de eerste race van het 2021 F1 Esports Virtual Grand Prix Mini Championship plaats. Hierbij kwam het team van Haas als grote winnaar uit de bus. De race werd gehouden op de virtuele Red Bull Ring in Oostenrijk en werd uiteindelijk gewonnen door Enzo Fittipaldi, de kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi. Zijn broer Pietro, die net als hij uitkomt voor het team van Haas, moest genoegen nemen met de vijfde plek.

Vorige week zondag vond de tweede race van het kampioenschap plaats. Red Bull Racing-testcoureur Alexander Albon kwam als eerste over de finish, maar had nog een tijdstraf tegoed. Hierdoor was het George Russell die er met de overwinning vandoor ging. Russell heeft in het verleden al laten zien dat hij een flink potje kan rijden op de sim, tijdens de editie van 2020 werd hij namelijk gekroond tot kampioen.

Vandaag is het tijd voor de grote finale van het kampioenschap. Er kan nog van alles gebeuren en de titel kan nog naar meerdere coureurs gaan. De teams zijn in ieder geval gemotiveerd genoeg om vandaag veel punten te scoren, aangezien ze hiermee geld op kunnen halen voor een goed doel naar keuze.

Je kunt de race bekijken via het YouTube-kanaal van de Formule 1. Daarnaast gaan er ook veel deelnemers live op Twitch, die de race vanuit hun eigen perspectief zullen livestreamen.