• ES-MX
  • US
  • NL
LIVE: Bekijk nu de virtuele Grand Prix van Groot-Brittannië

Om 19:00 barst het racegeweld los op het virtuele circuit van Silverstone. Tijdens de virtuele Grand Prix van Groot-Brittannië zullen coureurs én bekende koppen het tegen elkaar opnemen voor het goede doel.

Toen het Formule 1-seizoen van 2020 tot nadere orde uitgesteld moest worden vanwege het coronavirus, en de fans en coureurs dus nog langer moesten wachten tot er weer geracet kon worden, besloot de Formule 1 actie te ondernemen. In een mum van tijd werd daarom het Virtual Grand Prix-kampioenschap opgezet, een serie van virtuele races waarin coureurs en bekende mensen het tegen elkaar konden opnemen. De serie was een gigantisch succes onder zowel de fans als de coureurs en dus kon de Formule 1 in 2021 niet achterblijven. Zodoende werd het 2021 F1 Esports Virtual Grand Prix Mini Championship geboren.

Vorige week vond de eerste race van het seizoen plaats, waarbij Haas als grote winnaar uit de bus kwam. De race werd gehouden op de virtuele Red Bull Ring in Oostenrijk en werd uiteindelijk gewonnen door Enzo Fittipaldi, de kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi. Zijn broer Pietro, die net als hij uitkomt voor het team van Haas, moest genoegen nemen met de vijfde plek. Het team van Haas staat dankzij deze uitstekende resultaten momenteel boven aan het kampioenschap. Kunnen de gebroeders Fittipaldi de titel vanavond veilig stellen?

Je kunt de race bekijken via het YouTube-kanaal van de Formule 1. Daarnaast gaan er ook veel deelnemers live op Twitch, die de race vanuit hun eigen perspectief zullen livestreamen.