Verstappen: 'De dopingcontrole stond plots voor mijn deur'

News


Jeen Grievink

Verstappen: 'De dopingcontrole stond plots voor mijn deur'

Max Verstappen vertoeft het merendeel van zijn vrije dagen in Monaco, waar hij een huis heeft. Afgelopen week werd hij daar echter plots uit zijn bed getrommeld. De Nederlander werd onderworpen aan een onverwachtse dopingcontrole. "Ze stonden redelijk vroeg aan deur", zo vertelt Verstappen.

Sinds Max Verstappen is doorgebroken als Formule 1-coureur, heeft hij zichzelf een stulpje in het Prinsdom verschaft. Monaco is een ware trekpleister voor mensen met geld, en ook Formule 1-coureurs vinden daar vaak hun onderdak. Of het financieel aantrekkelijk is? "Altijd", zo zegt Verstappen in een interview met Wilfried de Jong. "Maar ik kan hier gewoon nog redelijk relaxed over straat. Daarnaast verbind het ook goed wat betreft de vliegroutes. En ik vind het ook gewoon gezellig hier, het is altijd lekker weer."

Het is dus niet zonder reden dat Verstappen in Monaco verblijft. Hij heeft er ook een eigen sportschool aan huis, zodat hij zich fit kan houden om optimaal te kunnen presteren tijdens races. En die prestaties moeten wel op een legale manier tot stand komen, zo ondervond ook Verstappen deze week. De Red Bull-coureur werd plots uit zijn bed getrommeld voor een dopingcontrole. "Ja, dat is bij ons niet zo heel vaak aan de orde, maar ze stonden ineens heel vroeg aan de deur", zo vertelt hij.

Het gebeurt steekproefsgewijs, dus de Nederlander had geen idee dat ze nu bij hem op de stoep stonden. "Het gebeurt zo'n twee keer per jaar, en één keer daarvan is buiten de races om, zoals nu het geval was. En dan vaak gedurende een raceweekend gebeurt het nog wel een keer", zo legt hij uit. Op de vraag of hij nog lag te slapen toen ze aan de deur stonden, lacht hij: "Ja, eigenlijk wel."

Ontdek het op Google Play