Ook geen plek voor Giovinazzi bij Haas: "Gaan kijken wat we dit jaar doen"

News


Léon le Comte

Ook geen plek voor Giovinazzi bij Haas: "Gaan kijken wat we dit jaar doen"

Haas heeft voor aankomend seizoen nog geen reserve-coureur aangesteld. Gunther Steiner, de teambaas van Haas, zei nog geen idee te hebben wie dat zou moeten worden. Het wordt in ieder geval niet Antonio Giovinazzi.

Giovinazzi had de hoop op een plek als derde coureur bij Ferrari. Die plek werd deze week vergeven aan Daniil Kyvat. Ook werd de naam van de Italiaanse coureur genoemd als coureur bij Sauber, maar ook daar was uiteindelijk geen plek voor hem. De afwijzing van Haas is dus de derde teleurstelling op een rij voor Giovinazzi, die al eens in actie kwam voor de Amerikanen. De junior van Ferrari testte vorig jaar voor Haas, maar liet geen beste indruk achter op Gunther Steiner. "Ik kan niet zeggen dat het negatief was, maar het was in ieder geval niet positief", zei Steiner tegenover de Deense pers.

Steiner wilde nog niets loslaten over de derde coureur van Haas voor aankomend seizoen. "We gaan kijken wat we dit jaar doen. We hebben er eigenlijk nog niet over nagedacht." Haas en Sauber nemen de motoren af van Ferrari. Giovinazzi staat ook onder contract bij de Scuderia. De leiding van de Italiaanse renstal had graag gezien dat de junior bij één van deze twee ploegen ervaring op zou doen. Maar daar willen beide teams dus niet aan meewerken.

Ontdek het op Google Play