Burgermeester Assen steunt F1-droom: "Laten we de opbrengsten in kaart brengen"

News


Léon le Comte

Burgermeester Assen steunt F1-droom: "Laten we de opbrengsten in kaart brengen"

De initatiefnemers van een mogelijke F1-race op het TT Circuit in Assen kunnen ook rekenen op steun van de burgermeester van Assen, Marco Out. Op de nieuwjaarstoespraak liet hij zich positief uit over de plannen.

De heer Out ziet veel kansen voor de regio waarin Assen ligt wanneer de Formule 1 naar Drenthe trekt. Het levert veel economische voordelen op. Op de nieuwjaarstoespraak van de gemeente zei Out dat er zo snel mogelijk een onderzoek moet komen naar de economische effecten van dit grote sportevementen naar Assen. "Laten we op korte termijn deze opbrengsten in kaart brengen." Wanneer het onderzoek afgerond is wil Out dat men zo snel mogelijk aan het werk gaan. "En schieten de lichten op groen, laten wij dan met 300 kilometer per uur aan de slag gaan", citeerde RTV Drenthe uit de toespraak van de burgermeester.

Het TT Circuit in Assen geniet al internationale bekendheid vanwege de MotoGP die er ieder jaar georganiseerd wordt. De plannen voor de Formule 1 mogen niet in het vaarwater van dat evenement komt, stelt Out. "Natuurlijk moet je unieke positie van de MotoGP niet verliezen. Niet door aanpassingen op het circuit, niet door financiële risico's en natuurlijk hebben we te maken met milieugrenzen", aldus de burgermeester van Assen.

Sinds de successen van Max Verstappen in de Formule 1, laait de discussie voor een Nederlandse Grand Prix weer flink op. De enige twee plaatsen waar een race verreden zou kunnen worden zijn de circuits in Assen en Zandvoort. Beide circuits hebben daar wel oren naar en zijn begonnen met een offensief om zich kandidaat te stellen.

Ontdek het op Google Play