Renault: "Budkowski gaat van ons een topteam maken"

News


Jeen Grievink

Renault: "Budkowski gaat van ons een topteam maken"

Het Formule 1-team van Renault heeft hoge verwachtingen van Marcin Budkowski, die op 1 april aanstaande in dienst treedt van de Franse renstal. Het voormalig technisch hoofd van de FIA heeft als taak meegekregen dat hij van Renault een topteam moet maken. Dit zegt teambaas Cyril Abiteboul in gesprek met Motorsport.com.

De overstap van Budkowski naar Renault, kwam alle betrokken partijen op veel kritiek te staan. Budkowski fungeerde namelijk als het technisch hoofd van de FIA en beschikt oer veel geheime informatie van andere Formule 1-teams. Het is dan ook niet verrassend dat de andere renstals met verbazing kennis namen van het feit dat Budkowski de overstap ging maken naar Renault. Vanwege alle ophef besloot de Franse fabrieksformatie de komst van de Pool uit te stellen tot 1 april aanstaande.

Daarnaast gaf Cyril Abiteboul, teambaas bij Renault, al aan dat Budkowski niet betrokken zou worden bij het ontwerp van het chassis. De 40-jarige man uit Warschau zal in eerste instantie vooral buiten de Formule 1 aan het werk zijn. Abiteboul wil dat Budkowski eerst kennis neemt van de organisatie en zich daarna pas gaat bemoeien met de operationele activiteiten. De Fransman en zijn team hebben echt wel grote plannen met oud topman van de FIA.

"Ik wil dat Marcin ons naar het volgende niveau tilt", zo zegt Abiteboul in gesprek met Motorsport.com. "Hij is aangesteld om ons als middenmoter te veranderen in een topteam. Marcin zal met name bezig gaan met het bouwen van een operationele organisatie, zodat we onze ambities richting 2020-2021 kunnen verwezelijken. Vanaf dat moment willen we meedoen om het kampioenschap. Ik wil dat Marcin het perfecte Formule 1-team van de 21ste eeuw maakt."

Ontdek het op Google Play