Toto Wolff: "Titels 2017 net zo mooi als titels 2014"

News


Jeen Grievink

Toto Wolff: "Titels 2017 net zo mooi als titels 2014"

Het Formule 1-team van Mercedes boekte in 2014 haar eerste dubbelwinst en flikte dit kunstje afgelopen seizoen opnieuw. Volgens teambaas Toto Wolff is de dubbelklapper van 2017 vrijwel net zo mooi als die van een aantal jaar geleden. Volgens hem geeft het aan dat Mercedes de goede weg is ingeslagen sinds het V6 hybride turbo-tijdperk.

Het seizoen van 2014 was het eerste jaar waarin de Formule 1-teams met een bolide voorzien van de V6-motor van start gingen. In het nieuwe hybride turbo-tijdperk liet Mercedes zien de techniek het beste onder de knie te hebben. De Duitse renstal boekte een glansrijke dubelzege. De daaropvolgende jaren ging het team uit Stuttgart door met het binnenhalen van de tweeklappers. Afgelopen seizoen werden de regels opnieuw ingrijpend veranderd en het was dus afwachten of Mercedes ook daarop optimaal kon anticiperen. Het antwoord was: ja.

"Het geeft waanzinnig veel voldoening", zo zegt Wolff tegen Motorsport.com over de twee titels die zijn team binnensleepte in het afgelopen jaar. "De winst van dit kampioenschap is voor mij vrijwel gelijk aan de titel van 2014. Toen was de winst belangrijk omdat we het nog nooit eerder hadden gedaan, maar in 2017 - met alle wijzigingen in de regels - was het de bevestiging dat we weten waar we mee bezig zijn."

Wolff voegt daaraan toe dat de basis voor deze successen al jaren geleden gelegd is. Volgens de teambaas begon het allemaal in 2010, toen Mercedes het kampioensteam van Brawn GP overnam. Er is toen flink geïnvesteerd in zowel de techniek als het personeel. "Het is allemaal te danken aan de kwaliteiten van een groep mensen en de middelen die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd", aldus Wolff.

Ontdek het op Google Play