Marchionne: 'Maserati in Formule 1 kan gebeuren'

News


Joas van Wingerden

Marchionne: 'Maserati in Formule 1 kan gebeuren'

Net nu Alfa Romeo bevestigd is als terugkerende naam in de Formule 1, duikt de volgende Italiaanse naam alweer op. Volgens de laatste geruchten zou er namelijk al een deal in de steigers staan om Maserati terug te laten keren via het Haas-team. CEO Sergio Marchionne reageert tegenover Speedweek op de geruchten.

Alfa Romeo was al heel lang weg uit de Formule 1, maar als Maserati terugkeert, dan moeten we echt diep in de geschiedenisboeken terugbladeren. Al in de jaren 40 deed Maserati mee en in 1957 werd Juan Manuel Fangio wereldkampioen met het team. Eind jaren 60 verdween de naam uit de sport, maar er is mogelijk weer een toekomst voor het team in de Formule 1. Voor het Haas-team zou namelijk een vergelijkbare situatie mogelijk zijn als bij Sauber gebeurde. De Ferrari-motor zou dan als Maserati bestempeld worden en het merk Maserati zou prominent op de auto komen te staan.

Sergio Marchionne reageert: "Ja, het is goed mogelijk dat dit gebeurt. Op dit moment zijn we echter nog ver verwijderd van een dergelijke overeenkomst, maar het is mogelijk dat zoiets in de toekomst gebeurt. We zullen het zien, de tijd zal het leren," besluit de topman. Mocht het inderdaad zover komen, dan betekent dat voor Haas voor het eerst een grote sponsor. Op dit moment is het team zelfvoorzienend, maar met een Maserati-deal zou het de Ferrari-motor (gelabeld als Maserati) gratis of tegen grote korting in de auto kunnen leggen. Er zou voor het team een kostenbesparing van zo'n 21 miljoen euro in kunnen zitten.

Ontdek het op Google Play