Toro Rosso moet morgen zesde plek verdedigen: 'Iedereen binnen het team is gespannen'

News


Léon le Comte

Toro Rosso moet morgen zesde plek verdedigen: 'Iedereen binnen het team is gespannen'

Voor Toro Rosso staan er morgen miljoenen op het spel. In de stand van de constructeurs hijgen Renault en Haas de Italiaanse renstal in de nek.

De voorsprong van Toro Rosso op de achtervolgers is miniem. Renault moet een achterstand van vier punten goed zien te maken. Haas heeft zes punten minder dan Toro Rosso. De Franse renstal is de grootste concurrent voor Toro Rosso. Nico Hülkenberg start morgen vanaf P7. Hartley moet achteraan starten vanwege een gridstraf terwijl Gasly zich vandaag als 17e kwalificeerde.

De vooruitzichten zijn dus niet al te best voor Toro Rosso. "We moeten de zesde positie vast zien te houden. Op dit moment hebben wij het niet meer in eigen hand. We hebben nu niet de snelheid om de strijd te kunnen aangaan", zei Toro Rosso-coureur Pierre Gasly tegenover Motorsport.com.

Het zorgt voor kopzorgen bij teambaas Franz Tost, gaf Gasly aan. "Op dit moment is Franz zeer gespannen, net als iedereen binnen het team." De zesde positie is van groot belang voor de ambities van Toro Rosso met het oog op volgend seizoen. De miljoenen die bij de zesde plek horen dragen bij aan de ontwikkeling van het team. Daar is ook Gasly zich van bewust. "Als we volgend jaar competitief willen zijn, is het belangrijk om de zesde plek vast te houden want het heeft impact op onze ontwikkeling", aldus Pierre Gasly, die ook volgend jaar samen met Hartley het rijdersduo voor Toro Rosso zal vormen.

Ontdek het op Google Play