Nieuwe geruchten over Alfa Romeo in de Formule 1

News


Joas van Wingerden

Nieuwe geruchten over Alfa Romeo in de Formule 1

Ferrari haalt graag weer eens een Italiaanse naam binnen in de Formule 1. De belangrijkste opstap naar de Scuderia is momenteel Sauber, dat gebruikmaakt van de Ferrari-motor van vorig jaar. Ferrari-CEO Sergio Marchionne zou in de toekomst de motor van Sauber graag onder de naam Alfa Romeo zien, omdat er daarmee meer kansen zouden zijn voor Italiaanse coureurs.

Het is alweer 32 jaar geleden dat Alfa Romeo verdween uit de Formule 1. Het Italiaanse automerk, dat valt onder Fiat Chrysler Automobiles van Sergio Marchionne, is momenteel bezig met een stevige opmars in de auto-industrie. Marchionne beloofde het merk ooit dat hij, bij goede resultaten van het merk, er alles aan zou doen om Alfa Romeo te belonen door ermee naar de Formule 1 te gaan. Marchionne heeft in Italiaanse media opnieuw benadrukt dat Alfa Romeo in de Formule 1 een aanwinst zou zijn: "Het biedt een mooie mogelijkheid om jonge Italiaanse coureurs op te leiden. Giovinazzi, de beste, heeft zich al aangesloten bij Ferrari, maar er zijn anderen die moeite hebben om een plek te vinden," aldus Marchionne.

Het gerucht gaat dat Marchionne met Sauber om tafel wil om te kijken hoe de naam Alfa Romeo bij dat team geïntegreerd kan worden. Daarbij zou het een optie zijn om de Ferrari-motor die het team gebruikt als Alfa Romeo te labelen. De merknaam zou dan ook prominent op de auto's komen te staan. Voor Sauber zou het meer aanzien kunnen betekenen, zonder daarbij de eigen identiteit te verliezen. Het zou het team ook kunnen helpen om meer sponsorgeld binnen te halen. Binnen welke termijn er daadwerkelijk iets over Alfa Romeo in de Formule 1 besloten wordt, is niet duidelijk.

Ontdek het op Google Play