Burgemeester Sao Paulo over onveiligheid: 'We moeten hiervan leren voor volgende evenementen'

News


Joas van Wingerden

Burgemeester Sao Paulo over onveiligheid: 'We moeten hiervan leren voor volgende evenementen'

De Grand Prix van Brazilië werd afgelopen weekend deels overschaduwd door de vele overvallen op Formule 1-personeel. De burgemeester van Sao Paulo, Joao Doria, heeft gereageerd op de problemen rond de veiligheid. Hij belooft verbetering voor de toekomst.

Afgelopen weekend was het elke avond raak: een busje met daarin personeel van een F1-team of FIA-personeel werd aangevallen door criminelen. Vrijdagavond lukte het zelfs om een busje met Mercedes-personeel tot stoppen te dwingen en met getrokken wapens de inzittenden van hun bezittingen te ontdoen. Gisteravond ontsnapte een groep Pirelli-medewerkers nog tenauwernood aan een overval. Sao Paulo's burgemeester Doria zegt de situatie te betreuren en stelde na de overval van vrijdag meer politieagenten aan in de omgeving van het circuit. Het mocht niet baten.

Doria verklaart dat het een les moet zijn voor komende evenementen: "Het is droevig en ongelukkig, maar gelukkig is er niemand gewond geraakt. Wat nu nodig is, is dat we hiervan leren en ervoor zorgen dat het bij toekomstige evenementen beter gaat," citeert Autosport. Volgens Doria kan specifiek de veiligheid bij het circuit José Carlos Pace (Interlagos) verbeteren als het overgekocht wordt. Een nieuwe externe partij zou samen met de overheid verder kunnen investeren in het beter beveiligen van het circuit en de directe omgeving. Volgens Doria zijn er meerdere partijen die hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in het circuit. De burgemeester heeft de hoop dat het circuit nog in de eerste helft van 2018 verkocht zal worden. Eén van de geïnteresseerden zou Bernie Ecclestone zijn, die zelf een Braziliaanse vrouw heeft.