Hamilton: 'Het zou gaaf zijn als we weer met de hand moesten schakelen'

News


Joas van Wingerden

Hamilton: 'Het zou gaaf zijn als we weer met de hand moesten schakelen'

Dat de Formule 1 niet stilstaat, blijkt wel uit de berichtgeving van de laatste dagen. Nieuwe reglementen, reacties daarop en zelfs teams die vervolgens uit de sport dreigen te stappen. Tussen alle hectiek van veranderingen, heeft kersverse wereldkampioen Lewis Hamilton nog wel een interessant idee voor een verandering.

Hamilton staat bekend als een groot fan van de Formule 1 in de eind jaren 80 en begin jaren 90. Vooral Ayrton Senna kan voor Hamilton niet vaak genoeg de revue passeren. Zelf had hij ooit het grote voorrecht om in de McLaren van Senna te rijden. Een spartaanse auto, vergeleken met de huidige met knopjes overladen auto's. Eén aspect vond Hamilton toch wel heel gaaf: de handgeschakelde versnellingsbak. In gesprek met Motorsport-total legt hij uit hoe gaaf hij het zou vinden als die zijn rentree zou maken: "Stel je voor dat ik bij mijn gevecht met Fernando (Alonso, red.) mijn hand van het stuur had moeten halen." Daarbij doelt hij op het gevecht dat hij afgelopen zondag had met de McLaren-coureur.

Hamilton geeft verder aan dat hij zich beseft dat de handbak waarschijnlijk niet terugkeert. Volgens hem kan dat niet meer in deze tijd vol technische snufjes. Wel hoopt Hamilton dat de Formule 1 zich verder verbetert en zegt dat de reglementen die de bredere, lagere auto van het huidige seizoen hebben opgeleverd, hem erg tevreden hebben gesteld. Hij ziet zijn huidige auto als de beste die hij ooit reed. Daarmee zal hij dan alleen doelen op de auto's die hij daadwerkelijk in racesituaties heeft gereden, want daarnaast zal dit ongetwijfeld zijn favoriet zijn:

Ayrton Senna in de McLaren MP4/4, 1988. Foto: Paul Lannuier.

Ontdek het op Google Play