Force India blij met vierde plaats: "Schitterende beloning voor het hele team"

News


Léon le Comte

Force India blij met vierde plaats: "Schitterende beloning voor het hele team"

Met een vijfde plek voor Ocon en een zevende plek voor Pérez in Mexico kan Force India niet meer worden ingehaald in het kampioenschap voor de constructeurs. Force India eindigt definitef als vierde tot grote vreugde van Robert Fernley.

Met Ocon en Pérez heeft Force India twee kemphanen in één team die dit seizoen voor de hoofdbrekens zorgde. De twee wilden het nog wel eens tegen elkaar opnemen binnen de race. De leiding van Force India was bang dat dit ten koste zou gaan van de teamprestatie en legde de coureurs beperkingen op. Er mocht niet meer onderling geracet worden totdat de vierde plaats veilig was. Nu is het dan eindelijk zover.

Robert Fernley, één van de belangrijkste bij Force India, is erg blij met het behalen van de vierde plek. "De vierde plek binnenhalen was het doel dit weekend. Ik ben blij dat we met nog twee races te gaan, al bereikt hebben." Force India eindigt voor het tweede jaar op rij achter de topteams. Fernley roemt daarvoor het hele team. "De vierde plaats voor het tweede jaar op rij is een schitterende beloning voor het team."

Of Ocon en Pérez nu weer tegen elkaar mogen gaan racen, liet Szafnauer eerder vandaag in het midden. Hij zei dat daarover eerst intern gesproken zal worden. Voor de fans zou dat leuk zijn, maar de auto's moeten wel heel blijven gaf Szafnauer aan.