Verstappen wilde snelste raceronde in Monaco: "Vergeet dat maar"

Max Verstappen heeft met zijn overwinning in Monaco 25 waardevolle WK-punten binnengesleept. De Nederlander had het extra punt voor de snelste raceronde echter ook wel gewild. Toen hij daarover begon over de boordradio, praatte zijn team dat direct uit zijn hoofd.

Tot voor kort stond Verstappen nog nooit op het podium in Monaco, maar daar heeft hij afgelopen zondag in stijl verandering in gebracht. De 23-jarige Limburger domineerde de race van begin tot eind en kwam na 78 ronden als eerste over de streep. Daarmee heeft hij de leiding in het wereldkampioenschap overgenomen van Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen kwam in de nauwe straten van Monte Carlo niet verder dan de zevende plaats.

Zenuwslopende race

Het onderlinge verschil in het kampioenschap bedraagt nu vier punten. 105 punten voor Verstappen, 101 punten voor Hamilton. "Het was een zenuwslopende race, er kwam geen eind aan", blikt Helmut Marko terug tegenover Motorsport-Total. "We hebben niet echt problemen gehad. We konden alles analyseren en wisten precies wat het bandenpatroon van Bottas en Sainz was."

Snelste raceronde

Verstappen reed comfortabel aan kop en had zodoende de ruimte om zich bezig te houden met 'randzaken' zoals de extra raceronde: "We hebben hem beziggehouden met de benzinemodus en dergelijke. Hij moest veel dingen doen. Toen hij begon over wie de snelste raceronde in handen had en wat deze was, blokkeerden we dat idee direct en zeiden: 'Vergeet dat maar!'", klinkt het lachend.