Alonso positief over deelname 24 uur van Daytona: "Ik heb genoten"

News


Léon le Comte

Alonso positief over deelname 24 uur van Daytona: "Ik heb genoten"

Hoewel het resultaat niet bevredigend was, heeft Fernando Alonso genoten van de 24 uur van Daytona. De bolide van het team van Alonso kampte met een aantal problemen, waardoor het de finish niet heeft gehaald.

Nadat eerst de auto de pitbox al in moest vanwege een lekke band kreeg Alonso te maken met een groter probleem. De remmen hielden er mee op. De Spanjaard reed zo'n 300 kilometer per uur toen hij niet meer kon remmen. Dat was wel even schrikken voor Alonso, zo zei hij na afloop. "Het was zonder twijfel schrikken. Gelukkig kun je op dit circuit afsnijden. In de nacht kun je de bandenstapels en de noodroute niet duidelijk zien. Dat vond ik nog wel veel enger."

Over de snelheid van de auto was de Formule 1-coureur meer dan tevreden. De prestaties waren duidelijk beter dan in de kwalificatie. "De auto was competitief tot onze verrassing. Daar leek het drie weken geleden niet op." Ondanks alle problemen kijkt Alonso met een positief gevoel terug op het weekend. "Het was een positieve ervaring. Ik heb genoten van het acht uur in de auto zitten. Het is een heel goed gevoel", aldus Alonso tegenover ondermeer Motorsport.com.


Ontdek het op Google Play