'Na Mercedes gaat ook Ferrari door de grens van 1000 pk'

News


Léon le Comte

'Na Mercedes gaat ook Ferrari door de grens van 1000 pk'

De motor van Ferrari is navolging van Mercedes ook dichtbij de 1000 pk. Dat laat een insider van Ferrari, Leo Turrini, weten op de website Quotidiano. Afgelopen seizoen had de bolide van Mercedes 15 pk meer dan die van de Scuderia.

In december meldde de engineer van Mercedes, Andy Cowell, dat de Duitse autofabrikant dichtbij het doorbreken was van de grens van 1000 pk. Op dat moment zou Mercedes nog zo'n 50 pk tekort komen. De verwachting is dat de Zilverpijlen op korte termijn door deze grens gaan.

Ook in Italië heeft men niet stil gezeten. Als we de Italiaanse journalist en Ferrari-insider Leo Turrini moeten geloven is Ferrari dichtbij de grens van 1000 pk. Hij schrijft dat Ferrari zijn krachtbron op dieet heeft gezet en dus minder zwaar is geworden. Het gewicht van de auto was altijd in het voordeel van Mercedes. De bolide woog minder dan die van Ferrari. Maar de Italiaanse renstal heeft een inhaalslag gemaakt.

"Op de testbank is de 1000 pk als maximale kracht al waargenomen", weet Turrini. Hij denkt dat Ferrari goede kans maakt om Mercedes uit te dagen aankomend seizoen. "Op aerodynamisch vlak laat de data van de tunnel een belangrijke stap zien. Maar pas tijdens de eerste wintertesten in Barcelona zulllen we meer weten. Het is goed om te dromen", aldus de Italiaan op de website Quotidiano.


Ontdek het op Google Play