Tim Goss (McLaren): 'Aanpassingen voor Renault-motor net op tijd gelukt'

News


Joas van Wingerden

Tim Goss (McLaren): 'Aanpassingen voor Renault-motor net op tijd gelukt'

De technische chef van McLaren's Formule 1-team, Tim Goss, geeft aan dat het team het voor elkaar heeft gekregen om de Renault-motor in het McLaren-chassis te passen. Het bracht volgens hem flinke uitdagingen met zich mee en de overstap van Honda naar Renault had volgens Goss ook niet nog later moeten gebeuren. Het is allemaal net op tijd gelukt.

McLaren had er na bijna drie jaar problemen met Honda wel genoeg van afgelopen jaar, dus besloot het team over te stappen naar Renault als motorleverancier. Het ene probleem was de wereld uit, maar het andere stak de kop op: de Franse krachtbron steekt heel anders in elkaar dan de Honda-motor. Het chassis van de nieuwe McLaren was al grotendeels ontworpen, maar dat ontwerp moest flink op de schop om het geheel bij elkaar te laten komen. Tim Goss verklaart tegenover Motorsport.com: "Gelukkig is de beslissing om naar een andere leverancier over te stappen op tijd genomen, maar het had niet later moeten gebeuren."

Het is volgens Goss gelukt om de motor erin te lepelen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Goss legt uit dat de motoren van Renault en Ferrari een andere opzet hebben dan die van Mercedes en Honda. Zo zitten bij laatstgenoemden de turbo, MGU-H en de compressor meer verspreid over het motorblok, waar de bij Renault en Ferrari op een rijtje achteraan het blok zitten. Hoewel er aan de voorkant daardoor meer ruimte was, moesten er volgens Goss aan de achterkant flinke aanpassingen aan de versnellingsbak en de achterwielophanging worden doorgevoerd. "We hebben twee weken keihard gewerkt om het te realiseren. Het was behoorlijk intens," aldus Goss.

Ontdek het op Google Play