Feest bij Toro Rosso: nieuwe auto geslaagd voor crashtest

News


Joas van Wingerden

Feest bij Toro Rosso: nieuwe auto geslaagd voor crashtest

Bij Toro Rosso schieten de kurken van de flessen champagne, want de nieuwe auto van het team is geslaagd voor de crashtest van de FIA. Het is zeker een feestje waard, want de renstal stond voor een grote uitdaging bij de ontwikkeling van de nieuwe auto. De late overstap naar de Honda-motoren betekende namelijk dat het oorspronkelijke ontwerp flink op de schop moest.

Eén ding werd voor Toro Rosso wel duidelijk in 2017: de Renault-motor moest het veld ruimen. Richting het einde van het seizoen beklonk het team een deal met Honda voor de krachtbron van 2018, maar dat bracht wel een forse uitdaging met zich mee: "De Honda-motor is een mooi verpakte krachtbron, maar is totaal anders vormgegeven", zo legde technisch directeur James Key eind december uit in gesprek met Motorsport.com. "Het past niet in dezelfde ruimte. Het ontwerp van de auto zal fors aangepast moeten worden, willen we de motor er met succes in kunnen zetten."

Het lijkt er nu echter op dat Toro Rosso de boel goed op de rit heeft, want vandaag wordt er in Faenza geproost op een belangrijke mijlpaal in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De nieuwe auto heeft de crashtest van de FIA doorstaan en is dus in de basis geschikt voor deelname aan het nieuwe Formule 1-seizoen.

Ontdek het op Google Play