Renault: 'Het is zijn taak om van Renault een topteam te maken"

News


Léon le Comte

Renault: 'Het is zijn taak om van Renault een topteam te maken"

Het is misschien wel de meest spraakmakende transfer binnen de Formule 1. De overstap van Marcin Budkowski van de FIA naar Renault. Verschillende teams uitten hun zorgen over de nieuwe job van Budkowski.

Budkowski zou namelijk geheimen van de Formule 1-teams kunnen meenemen naar Renault. Daar zou de Franse renstal weer van kunnen profiteren. Het zou dan gaan om de plannen van de teams voor aankomend seizoen. Om belangenverstrengeling te voorkomen, gaat Budkowski pas per 1 april intensief aan de slag met het Formule 1-team. Wel zou hij al sinds begin deze maand in dienst zijn van Renault om zijn werkomgeving beter te leren kennen. Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, legt aan Motorsport.com uit welke rol de Pool precies gaat krijgen binnen het team van Renault. "Ik wil dat Marcin ons naar een hoger niveau tilt. Het is zijn taak om van Renault een topteam te maken."

Budkowski heeft zich dus nog niet bemoeid met het chassis van Renault voor aankomend seizoen. Daar zal hij per april wel mee aan de slag gaan. Abiteboul licht toe waarom Renault Budkowski heeft toegevoegd aan het team. "Hij heeft een fantastisch CV en past perfect binnen het team."

De gevoelige informatie die de oud-medewerker van de FIA zou hebben, heeft geen enkele rol gespeeld bij zijn overstap, stelt Abiteboul. "We hebben geen interesse in de informatie over de andere auto's. Dat is te bewijzen doordat we hem buiten alle ontwikkelingen van het chassis hebben gehouden. We houden hem daarbuiten tot en met april", aldus de Fransman.