Hamilton: 'W08 moeilijkste wagen uit mijn loopbaan'

News


Jeen Grievink

Hamilton: 'W08 moeilijkste wagen uit mijn loopbaan'

Lewis Hamilton pakte afgelopen seizoen behoorlijk overtuigend zijn vierde wereldtitel, maar dat betekent niet dat de Brit met bepaalde zaken heeft geworsteld. In gesprek met Motorsport.com geeft de coureur van Mercedes aan dat de W08-bolide de moeilijkst bestuurbare wagen uit zijn loopbaan is geweest.

Hamilton heeft een waanzinnige seizoen achter de rug bij Mercedes. De Brit pakte het pole-record van Formule 1-legende Michael Schumacher, won negen keer een Grand Prix en kon uiteindelijk de vierde wereldtitel aan zijn prijzenkast toevoegen. Toch was lang niet alles koek en ei voor Hamilton. Hij kende immers grote moeite met de W08, de 2017-bolide van Mercedes. Volgens de Brit is het een geweldige wagen, maar is het enorm lastig om het potentieel te benutten.

Toen de kersverse wereldkampioen de vraag kreeg voorgelegd of hij ooit eerder zo'n lastige wagen onder zijn kont had, antwoordt hij: "Dit was de zwaarste. We hebben al een aantal jaren problemen met diverse zaken en hebben ons nu pas gerealiseerd dat we actie moesten ondernemen." Met name de banden vormden een groot probleem, en dan de ultrasoft-compound van Pirelli in het bijzonder.

"De nieuwe wagen was breder en ik denk dat dat ervoor heeft gezorgd dat ons probleem alleen maar verder werd uitvergroot", zo vervolgt Hamilton zijn verhaal. "Het omgaan met de banden veranderde en dat was het moeilijkste. In 2008 was het ook lastig en 2009 was zelfs verschrikkelijk. Dit is een waanzinnige auto, maar enorm lastig om het maximale potentieel te benutten."

Door de diverse problemen met de W08 moest Hamilton een groot gedeelte van het seizoen in de achtervolging bij Ferrari-kopman Sebastian Vettel. Uiteindelijk wist de Brit het gat te dichten en veroverde hij in Mexico alsnog de wereldtitel.

Ontdek het op Google Play