Force India-eigenaar in de problemen: veroordeling dreigt

News


Jeen Grievink

Force India-eigenaar in de problemen: veroordeling dreigt

Vijay Mallya, zakenman en eigenaar van Force India, haalt zich heel wat problemen op de hals. De 62-jarige Indiër is door de autoriteiten uit zijn thuisland meermaals verzocht naar de rechtbank te komen, maar telkens laat Mallya verstek gaan. De rechtbank is er klaar mee en dreigt met een veroordeling.

De rechtbank van Delhi heeft Mallya nu al meerdere keren verzocht naar de rechtbank te komen om tekst en uitleg te geven over zijn belastingen, maar de zakenman weigert zijn gezicht te laten zien. Naar eigen zeggen kan hij geen kant op, omdat de autoriteiten zijn paspoort zouden hebben ingenomen. Mallya bivakeert al tijden in Groot-Brittannië en India heeft dan ook al meermaals om uitlevering gevraagd. Dit is er tot op heden nog niet van gekomen en dus blijft de rechtbank Mallya verzoeken om naar het gerechtshof te komen.

Vanochtend zou voor de zoveelste keer een rechtzaak tegen de Force India-eigenaar op het programma staan, maar deze werd opnieuw verzet omdat de zakenman niet kwam opdraven. De rechtbank van Delhi vindt dat het Mallya nu genoeg kansen heeft gegeven en doet een laatste oproep: de zakenman heeft tot uiterlijk 4 januari 2018 om zich in het bankje te melden. Doet hij dit niet, dan volgt er een veroordeling. Dit meldt de Deccan Herald.

Door de problemen waarin Mallya verkeert, heeft hij al tijdenlang geen Grand Prix van Force India kunnen bijwonen. Alleen de races op Silverstone kan hij bijwonen, omdat hij beperkt is tot het Verenigd Koninkrijk. Zolang de Indiër in zijn onzichtbare handboeien zit, nemen Bob Fernley en Otmar Szafnauer de honneurs waar bij het team van Force India.

Ontdek het op Google Play