Helmut Marko: 'Huidige coureurs niet zo getalenteerd als Kvyat'

News


Joas van Wingerden

Helmut Marko: 'Huidige coureurs niet zo getalenteerd als Kvyat'

Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan over Daniil Kvyat. Hoewel Toro Rosso de samenwerking met de Russische coureur dit jaar beëindigde, zegt Marko namelijk dat Kvyat in zijn ogen veel meer potentieel had dan Pierre Gasly en Brendon Hartley hebben.

In gesprek met Motorsport.com vertelt Helmut Marko wat er volgens hem fout is gegaan met Daniil Kvyat. De coureur werd na het lang uitblijven van stabiele resultaten dit jaar door Red Bull aan de kant geschoven. Op de valreep werd het seizoen afgesloten met een nieuw coureursduo; Gasly en Hartley. Marko zegt te betreuren dat het zo is gelopen: "Ik denk dat Kvyat meer talent heeft." Volgens Marko heeft de Rus dat echter niet altijd aangetoond. "In zijn eerste jaar bij Red Bull Racing en bij Toro Rosso wel, maar daarna had hij een grote terugval."

Volgens Marko heeft Toro Rosso van alles geprobeerd om de tegenvallende resultaten van Kvyat tegen te gaan, maar werkte het simpelweg niet. "We hebben geen idee waar het aan lag." Marko stelt dat Kvyat zich in de fase waarin het slechter ging terugtrok en er haast geen land met hem te bezeilen viel. Volgens de Oostenrijker moet er op een zeker moment iets mentaal verkeerd gegaan zijn bij Kvyat. Desondanks is Marko er nog altijd van overtuigd dat het de ware potentie van de coureur heeft overschaduwd: "Hij heeft sensationele races gereden." Sinds zijn ontslag is het stil rond Kvyat. De 23-jarige zou in beeld zijn bij Williams, maar het lijkt zeer onrealistisch dat hij daar aan de slag kan.

Ontdek het op Google Play