Christian Horner: 'Betrouwbaarheid het belangrijkst'

News


Joas van Wingerden

Christian Horner: 'Betrouwbaarheid het belangrijkst'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner weet wel waar de grootste winst te behalen is voor zijn team; de betrouwbaarheid. Volgens hem is het prioriteit nummer één voor het volgende seizoen.

Red Bull Racing kende een moeizaam seizoen, met maar liefst dertien uitvalbeurten. Het team liep daardoor veel punten mis, zegt ook teambaas Christian Horner: "Betrouwbaarheid kostte ons dit jaar erg veel punten. Als je kijkt naar iedere uitvalbeurt en je rekent daar gemiddeld zo'n tien tot twaalf punten voor, dan hoef je geen professor te zijn om te zien dat het heel kostbaar is geweest," citeert Autosport. Horner weet dan ook wat er te doen staat voor het volgende seizoen: "Betrouwbaarheid wordt echt het belangrijkste aspect. We moeten de ontwikkeling van de auto van de tweede seizoenshelft vasthouden en we hebben een motor nodig die in gelijke tred meekan." Horner verklaart verder dat legendarische auto-ontwerper Adrian Newey opnieuw verbonden is aan het ontstaan van de nieuwe auto.

Niet elke uitvalbeurt van Red Bull Racing dit jaar lag aan de auto, maar het was wel duidelijk dat er problemen waren. Het laatste voorbeeld daarvan, kwam afgelopen weekend. Daniel Ricciardo zag zich genoodzaakt om voor de derde keer in vier races tijd zijn RB13 naast de baan achter te laten. Max Verstappen zag dit seizoen vier van de zeven keer zijn race in rook opgaan vanwege problemen met zijn auto. Meestal was het de Renault-motor die problemen gaf.

Ontdek het op Google Play