Lauda: "Verstappen kan grootste Formule 1-coureur ooit worden"

News


Jeen Grievink

Lauda: "Verstappen kan grootste Formule 1-coureur ooit worden"

Mercedes-topman Niki Lauda heeft hoge verwachtingen van Max Verstappen. De Oostenrijker laat in gesprek met Globo Esporte weten dat Verstappen het ver zou kunnen schoppen, maar dan moet de Nederlander nog wel aan zichzelf werken. Als dat lukt, dan voorspelt Lauda een gouden toekomst voor de Red Bull-coureur.

De 68-jarige Lauda draait al heel wat jaren mee in de autosport en toch noemt hij Max Verstappen "het meest fanatastische talent" dat hij ooit gezien heeft. De oud-coureur is erg onder de indruk van de kwaliteiten van de Nederlander en denkt dat Verstappen uit kan groeien tot één van de beste coureurs die de Formule 1 ooit gekend heeft. Maar om dat te bereiken moet Verstappen wel aan zijn emoties werken, zo vindt Lauda. Volgens de Oostenrijker heeft de Red Bull-rijder zijn emoties namelijk niet altijd onder controle.

"Hij neigt ernaar de controle over zichzelf te verliezen", zo begint Lauda kritisch in gesprek met Globo Esporte. Maar hij vervolgt zijn verhaal met een groot compliment: "Mocht hij zijn emoties onder controle kunnen houden, dan kan hij één van de grootste coureurs worden die de Formule 1 ooit gezien heeft." Deze uitspraken van Lauda vallen in een reeks van complimenten die het Mercedes-kamp onlangs heeft uitgedeeld aan het adres van Verstappen.

Het is geen geheim dat Mercedes de ontwikkelingen van de Nederlander in de gaten houdt. Het moet dan ook een teleurstelling voor ze geweest zijn dat Verstappen onlangs zijn contract bij Red Bull Racing verlengde tot eind 2020. In de periode voor zijn contractverlenging regende het namelijk complimentjes vanuit het Mercedes-kamp. Onder meer teambaas Toto Wolff en kopman Lewis Hamilton lieten zich al meermaals lovend uit over Verstappen. De mooie woorden hebben voor Mercedes echter niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Ontdek het op Google Play