Christian Horner: "Het was een lange middag"

News


Léon le Comte

Christian Horner: "Het was een lange middag"

Red Bull kon niet imponeren tijdens de Grand Prix van Brazilië. Verstappen probeerde in het spoor te blijven van Räikkönen, maar miste uiteindelijk het vermogen. Christian Horner had tijdens de race zorgen over de betrouwbaarheid van de motor, zo zei hij bij Sky Sports.

De tactiek van Red Bull was in eerste instantie een één stopper. Maar dat bleek toch teveel gevraagd van de banden. Toen duidelijk was dat Verstappen niet meer in de buurt van Räikkönen kon komen en een grote voorsprong had op teamgenoot Ricciardo ging hij voor de tweede keer naar binnen. "We hebben veel van de banden gevraagd doordat Max bij de hoofdgroep probeerde te blijven. Het was een beetje overweldigend."

Horner kon niet met een gerust hart naar de race kijken. "Het was een lange middag. Natuurlijk waren er zorgen over de betrouwbaarheid van de motor." De teambaas van Red Bull is het eens met Verstappen over het gegeven dat het circuit in Sao Paolo de Red Bulls niet goed ligt. Daarnaast waren de bolides van Mercedes en Ferrari gewoonweg te snel. "De lay-out van deze baan ligt ons minder dan die van Mexico. En we konden de tijd in de middensector gewoon niet goed maken", aldus Horner.

De Brit sloot, ondanks alle negativiteit rondom Renault, met een positieve noot af voor de motorleverancier. Hij heeft er vertrouwen in dat Ricciardo en Verstappen volgend jaar een betrouwbare auto rijden. "Als ze de betrouwbaarheid kunnen verbeteren heb ik er vetrouwen in dat we onze chauffeurs volgend jaar een hele goede auto kunnen geven."

Ontdek het op Google Play