Tost blijft boos op Renault: 'Abiteboul begon alles in zijn domme interview'

News


Joas van Wingerden

Tost blijft boos op Renault: 'Abiteboul begon alles in zijn domme interview'

Toro Rosso-teambaas Franz Tost moet helemaal niks weten van de stampij die Renault-teambaas Cyril Abiteboul maakte na de verklaring van Toro Rosso gisteren. Volgens Tost begon Abiteboul met moddergooien toen hij het falen van de Renault-motoren weet aan de auto van Toro Rosso.

Franz Tost lijkt niet van plan om zijn uitval naar Renault terug te nemen. De Oostenrijkse teambaas stelt dat Renault's Cyril Abiteboul de hele rel rond de motoren startte. Motorsport-total citeert: "Waar moet ik mijn excuses voor aanbieden? Cyril begon in zijn domme interview," klinkt het hard uit de mond van Tost. Daarbij doelt hij op het interview waarin Abiteboul stelde dat de problemen die Toro Rosso met de Renault-motor heeft veroorzaakt worden door de auto. Het zou niet aan de motor liggen, maar aan hoe Toro Rosso ermee omgaat. In een officiële reactie daarop gaf Toro Rosso aan dat het 'toevallig is dat er problemen zijn, nu het team strijdt met Renault om een plaats in het kampioenschap'. Daarbij zou Toro Rosso ook geen nieuwe onderdelen meer ontvangen van Renault. "Wij accepteren het niet," aldus Tost over de beschuldigingen van Abiteboul.

Hij verklaart wel dat hij niet denkt dat Renault de boel saboteert. Ook Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko schroefde gisteren de eerste reactie van Toro Rosso iets terug: "We hebben ons nooit afgevraagd of we eerlijk worden behandeld door onze motorleverancier en dat geldt vandaag de dag ook nog." Ondertussen heeft Abiteboul nog geen water bij de wijn gedaan.